Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Διακόπηκε λόγω συμπτωμάτων κορονοιού
Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ΑΠΕ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Update:

Διακόπηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο αφού κλήρωσε ενόρκους διέκοψε τη συνεδρίασή του λόγω προβλημάτων υγείας που επικαλέστηκε ένας εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη (αναφέρθηκε ότι έχει συμπτώματα κορονοϊού).


Μάλιστα ορίστηκε και η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τις 11 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο λόγω covid και ότι μόλις 5 δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στην έδρα.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αρχίζει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018 σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατηγορούμενοι είναι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και κλώτσησαν μέχρι θανάτου τον 33χρονο ακτιβιστή.

Η κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης στους εμπλεκόμενους τεκμηριώνεται από τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί καρέ-καρέ το τραγικό τέλος του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό, αλλά και με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το θύμα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος, είχε μπει στο κοσμηματοπωλείο και με έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι για να φύγει. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο μεσίτης άρχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια, αφού ένας διασώστης του ΕΚΑΒ είχε δέσει τα τραύματα του Ζακ Κωστόπουλου, εκείνος πήρε ένα σπασμένο τζάμι και επιχείρησε να απομακρυνθεί. Τότε δέχθηκε χτυπήματα από αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο, ξαναέπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια αιμόφυρτος συνελήφθη, για να αφήσει την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Το τραγικό τέλος του 33χρονου ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας στο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο κοσμηματοπωλείο δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου, παρά μόνο ίχνη DNA, κάτι που φαίνεται να απομακρύνει το αρχικό σενάριο της ληστείας.

Επιπλέον, από τις τοξικολογικές δεν προέκυψε ότι το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι «ο θάνατος οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος».

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους έχουν αρνηθεί την κατηγορία.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο Αθηνών από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς, με αφορμή την έναρξη της δίκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Καταδίκη στους δολοφόνους του Zak/Zackie», οι συγκεντρωμένου ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δέγλερη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!