Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία

(PHOTOS) Οι κάμερες καταγράφουν και η χρέωση γίνεται αυτόματα στην πιστωτική κάρτα του κινητού τηλεφώνου την ώρα της εξόδου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ξεκίνησε την λειτουργία του το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία στο Σιάτλ των ΗΠΑ, μετά από ένα μεγάλο δοκιμών με τη συμμετοχή εργαζομένων της Amazon.


Άλλωστε μιλάμε για ένα κατάστημα Amazon Go.

Ο πελάτης λοιπόν ψωνίζει από τα ράφια ό,τι θέλει και μετά βγαίνει από το κατάστημα δίχως να στηθεί σε κάποια ουρά, αφού δεν υπάρχουν ταμεία.

Οι κάμερες καταγράφουν κάθε του κίνησή του όσο ψώνιζει και η χρέωση γίνεται αυτόματα στην ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα του κινητού τηλεφώνου του, την ώρα της εξόδου του από το κατάστημα.

Το πείραμα της Amazon, της μεγαλύτερης διεθνώς εταιρείας λιανικού εμπορίου, αναμένεται να έχει μελλοντικά σοβαρές προεκτάσεις στο λιανικό εμπόριο σε όλο τον κόσμο.

Έτσι μετά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, έρχεται η ώρα και τα φυσικά ψώνια να διευκολυνθούν μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.
super market tameia
Δύσκολα ο πελάτης θα μπορεί να ξεγελάσει το «σύστημα» αφού «έξυπνες» κάμερες με υπολογιστική όραση και οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες με τεχνητή νοημοσύνη καταγράφουν κάθε βήμα του από τη στιγμή που μπαίνει στο κατάστημα ως τη στιγμή που βγαίνει.

Την ίδια γίνεται αμέσως αντιληπτό τι σηκώνει από το ράφι ο πελάτης για να το βάλει στο καλάθι του, τι επιστρέφει γιατί άλλαξε γνώμη και βέβαια πόσο ζυγίζουν τα είδη, χάρη σε ειδικές αυτόματες ζυγαριές πάνω στα ράφια.
super market tameia1 630x360 1
Όλα αυτά αρκεί να έχει «κατεβάσει» στο κινητό τηλέφωνό του την ειδική εφαρμογή της Amazon Go.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η Amazon εξαγόρασε αντί 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017 τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Whole Foods.
amazon go

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!