Άλλες δύο μεγάλες απώλειες το 2016

Κι ενώ η ποπ μουσική θρηνούσε χθες τον George Michael ένας σπουδαίος της τζαζ κι ένας ξεχωριστός της ροκ έφευγαν απ’ τη ζωή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κι ενώ η ποπ μουσική θρηνούσε χθες ένα μεγάλο είδωλό της, τον George Michael που έπαθε συγκοπή στον ύπνο του, η τζαζ έχασε την ίδια μέρα το βράδυ, ένα ακόμη μεγάλο παίκτη της φέτος τον Alphonse Mouson στα 68 του χρόνια. Όταν ξετρύπωσα τον πρώτο δίσκο του "The Essence Of Mystery" (1973) σε ένα δισκάδικο στη Βιέννη μέσα σε χιλιάδες δίσκους, έτρεμαν τα χέρια μου... Οι νεώτεροι αποκαλούν την σχολή του old school jazz-funk.

Ο Alphonse Mouzon από το Charleston της South Carolina, τον περασμένο Σεπτέμβριο διαγνώστηκε με ένα σπάνο είδος καρκίνου (neuroendocrine carcinoma)... Υπήρξε από τους κορυφαίους jazz-fusion ντράμερ με πολλές αφρικανικές επιρροές στην μουσική του, περκασιονίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός, μέλος για ένα διάστημα των τεράστιου jazz-rock συγκροτήματος Weather Report, με ιστορία στη Blue Note και στην δική του δισκογραφική Tenacious Records.
Mouzon 3
Και με ποιόν δεν έπαιξε μαζί: Tommy Bolin, Lary Coryell, Robert Plant, Stevie Wonder, Eric Clapton, Jeff Beck, Carlos Santana, El Chicano, Fania All Stars,Betty Davis, Chubby Checker, Dr. John, Jaco Pastorius, Herbie Hancock, Lee, Freddie Hubbard, με τον Miles Davis στην ταινία "Djingo" και άλλους τόσους...

Όμως και η rock μουσική, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, έχασε ένα θρυλικό παίκτη της, τον Rick Parfitt, τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των Status Quo. Ήταν ο ξανθός του τρομερού δίδυμου κιθαριστών Francis Rossi - Rick Parfitt, ο οποίος πέθανε ξαφνικά σε ηλικία επίσης 68 ετών από λοίμωξη σ' ένα τραύμα που είχε στον ώμο, σε νοσοκομείο της Marbella, στην Ισπανία. Το καλοκαίρι είχε πάθει έμφραγμα και είπε ότι θα σταματήσει το συγκρότημα τα live. Τα προβλήματα υγείας άρχισαν το 1997 όταν έκανε bypass... Ήταν.
Parfitt 1
Όλοι όσοι αγαπάμε την rock μουσική περάσαμε για λίγο ή πολύ φάση Status Quo, ένα συγκρότημα που είναι σημείο αναφοράς, από τα 60ς ακόμη που σχηματίστηκαν. Οι Status Quo είχαν εμφανιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το '86 στην περιοδεία του δίσκου τους "You're In The Army Now" σε εκείνο το live που διακόπηκε δύο φορές από τον κακό ήχο και εκνευρίστηκαν αφάνταστα οι PARFITT - ROSSI και είπαν στο μικρόφωνο: «λυπούμαστε να ξανασυμβεί αυτό, θα διακόψουμε», ευτυχώς δεν ξανασυνέβη και τελείωσε κανονικά η συναυλία τους. Ο «Βασιλιάς του Boogie Rock» Richard John Parfitt από το Surrey του Λονδίνου πέθανε και εδώ τελειώνει η ιστορία Status Quo! Θα τον αγαπάμε πάντα όμως!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!