12 ευτράπελα της Κυριακής των εκλογών

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ+VIDEO) Καθυστερημένες εφορευτικές, νυφικά και γαμπριάτικα, ένας γάιδαρος, ξενύχτηδες και κόλλυβα
Πηγή φωτογραφίας: Αργολικές Ειδήσεις Πηγή φωτογραφίας: Αργολικές Ειδήσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/06/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις κάλπες προσέρχονται από νωρίς το πρωί οι Έλληνες ψηφοφόροι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία, δεν έλειψαν και αυτή τη φορά τα ευτράπελα κάθε είδους: από καθυστερημένες εφορευτικές επιτροπές, μέχρι γαϊδάρους και ζουρνάδες.

Εφορευτική ακούει; 

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε εκλογικό τμήμα του Αλίμου, όπου για αρκετή ώρα δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας του να "τρέξουν" μόνοι τους τη διαδικασία. 

Χωρίς εφορευτική επιτροπή ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης, στο 162ο τμήμα, καθώς 40 λεπτά μετά τις 07:00 και την επίσημη έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης, η εφορευτική επιτροπή δεν είχε ακόμη εμφανιστεί.

Ακόμα και τρεις ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, σε εκλογικό τμήμα της περιοχής Ακρωτηρίου, στα Χανιά, η εφορευτική επιτροπή παρέμεινε άφαντη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με αναφορά που έγινε στο zarpanews.gr, η δικαστική αντιπρόσωπος προέτρεπε τους πολίτες που είχαν προσέλθει, να πάρουν μόνο το ψηφοδέλτιο που θα έβαζαν στον φάκελο για… εξοικονόμηση χρόνου!

Ζημιές σε εκλογικό τμήμα στην Κομοτηνή

Φθορές προκάλεσαν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου φιλοξενείται η λειτουργία του 82ου Εκλογικού Τμήματος.

Συνεργείο του Δήμου Ιάσμου έσπευσε να αποκαταστήσει τις φθορές, παρουσία δύο αστυνομικών από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά.

Από το ξενύχτι στην κάλπη

Δύο μαθητές στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν στην κάλπη μετά από τη νυχτερινή τους έξοδο και δεν... παρέλειψαν να δώσουν οδηγίες σε όσες και όσους θέλουν να ξενυχτήσουν.

«Χαρούμενοι είμαστε που κάνουμε το καθήκον μας. Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι. Δεν το συνηθίζουμε τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι μετά από ξενύχτι. Ψήφισα δαγκωτό το ίδιο με την προηγούμενη φορά», είπε ο ένας εκ των δύο στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος μαθητής έδωσε εξηγήσεις για τη διαδικασία pre-drinking: «Ήπιαμε για να πάμε μεθυσμένοι στο μαγαζί, έτσι ώστε να γλιτώσουμε χρήματα. Δούλεψε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πού είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ; 

Θύμα των εκλογικών ευτράπελων έπεσε και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν μέσα στο παραβάν διαπίστωσε, ότι έλειπε το ψηφοδέλτιο του κόμματός του. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ βγήκε από το παραβάν με αυστηρό ύφος αναφέροντας το πρόβλημα και έτσι η εφορευτική του έδωσε το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Με αυτό το ευτράπελο, ολοκλήρωσε την διαδικασία και έριξε στην κάλπη την «κόκκινη» ψήφο, λέγοντας στην δικαστική αντιπρόσωπο «γίναμε viral».

Πήγε να ψηφίσει με γάιδαρο

Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος από το Ναύπλιο, έφτασε στις κάλπες έχοντας για παρέα τον αγαπημένο του γαϊδαράκο. Ο 50χρονος διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή Λευκάκια, δημοτική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων.



Ο ίδιος πιστεύει πως δεν υπάρχει κατάλληλο κόμμα στην Ελλάδα που να τον εκφράζει και έτσι επανέλαβε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, να προσέλθει δηλαδή με τον γάιδαρό του, για να ψηφίσει. Και στο παρελθόν έχει πράξει το ίδιο πηγαίνοντας στην κάλπη ή με τα άλογα του ή με το γαϊδούρι του.

Μετά το γάμο στο παραβάν

Σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιά βρέθηκε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, λίγες ώρες μετά το μυστήριο.

gamoss.webp

Όπως είπαν μόλις τελείωσε το γαμήλιο γλέντι προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη συνέχεια θα φύγουν για το ταξίδι του μέλιτος.

Εκλογική αντιπρόσωπος πήρε σύζυγο, γιο και ανηψιό για να βοηθήσουν

Οικογενειακή υπόθεση οι εκλογές σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Δικαστική αντιπρόσωπος, έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου δεν είχαν προσέλθει τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αποφάσισε να επιστρατεύσει την οικογένειά της.

Έτσι η κυρία Γεωργιάδου, στο 164ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, ζήτησε τη βοήθεια από το σύζυγό της, τον γιό της και τον ανιψιό της, όπου πήγαν μαζί της προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Με το νταούλι και με τον ζουρνά

Το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού στο Ευνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας είναι ένα έθιμο πολλών χρόνων που ξεκινά πριν από την Ελληνική Επανάσταση.

Φέτος συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές, με τους αρματωμένους να πηγαίνουν με νταούλια και ζουρνάδες και φορώντας παραδοσιακές στολές να ψηφίσουν. Μάλιστα, ανάμεσα στους χορευτές ήταν και ένας άνδρας ονόματι… Αλέξης Τσίπρας!

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktianews.gr



O Βελόπουλος μπήκε σε λάθος εκλογικό τμήμα


Όπως στις 21 Μαΐου έτσι και σήμερα, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος στο 637 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

«Όταν θα πάνε οι Έλληνες στο παραβάν, να σκεφτούν λογικά» δήλωσε λίγο πριν μπει στο εκλογικό κέντρο.

Αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος μπήκε σε λάθος εκλογικό τμήμα, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο διπλανό και σωστό τμήμα και ψήφισε κανονικά.

Δικαστική αντιπρόσωπος έχασε τη βαλίτσα της στο αεροδρόμιο

Μία περιπέτεια βίωσε στο αεροδρόμιο η δικηγόρος Εβελίνα Χαλαμπαλάκη, που έχει οριστεί ως δικαστική αντιπρόσωπος στη Λέσβο.

Η δικηγόρος μίλησε στο MEGA για την περιπέτεια της στο αεροδρόμιο: «Ταξίδευα από Ηράκλειο προς Μυτιλήνη, γιατί διορίστηκα Λέσβο, με ανταπόκριση Αθήνα. Είχαμε μία περιπέτεια με τις αποσκευές, μέσα στις αποσκευές βρισκόταν ο διορισμός και όλα τα έγγραφα που είχα προετοιμάσει για τις εκλογές, εγκυκλίους και άλλα. Χάσαμε τις αποσκευές, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την 3η αποσκευή, η μία ήρθε κανονικά, η δεύτερη χάθηκε, την βρήκαμε μετά από μία μέρα. Η εταιρεία δεν απαντάει στα email. Έτρεχα στα αεροδρόμια και καθυστερούσα το Πρωτοδικείο και τον Δήμο στην Πέτρα, για να έρθω και να αναλάβω καθήκοντα», είπε αρχικά.

Ο καρατέκα με το άλογο

Έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα βρήκε ο πρωταθλητής του καράτε από το Αρβανίτη, Λευτέρης Ντάβαρης. Επέλεξε να πάει στο εκλογικό κέντρο καβάλα στ’ άλογο και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητος.

Η συγκεκριμένη εικόνα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους που πάντως γνωρίζουν την αγάπη του Λευτέρη Ντάβαρη για τα πανέμορφα αυτά ζώα. Δείτε την χαρακτηριστική εικόνα του patrisnews

alogo2.webp

Τα κόλλυβα στη δικαστική αντιπρόσωπο

Κόλλυβα προσέφερε μια ηλικιωμένη ψηφοφόρος σε μια δικαστική αντιπρόσωπο σε ορεινό χωριό της Αχαΐας, καθώς σκέφτηκε πως θα… πεινούσε τόση ώρα που ήταν στο εκλογικό κέντρο του χωριού.

kolliva.webp
Σύμφωνα με το pelop.gr, όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (25.6.2023) όταν η ηλικιωμένη θέλησε να ψηφίσει αμέσως μετά την λειτουργία στην εκκλησία του χωριού της Αχαΐας. Η γυναίκα, μάλιστα, είχε προλάβει να πάει σε μνημόσυνο, απ’όπου είχε πάρει κόλλυβα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!