Χρήστος Νικολόπουλος στο Δεύτερο Πρόγραμμα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Παρέα με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Σοφία Παπάζογλου, τη Ζωή Παπαδοπούλου και το Γιώργο Αιγιώτη, ο Χρήστος Νικολόπουλος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

βρέθηκε χθες, 20 Δεκεμβρίου 2012, στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καλεσμένος της Βάνας Δαφέρμου σε μια δίωρη συνέντευξη «μετά μουσικής».

Καλεσμένοι ως «κοινό» ήμασταν κι εμείς κι απολαύσαμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με τραγούδια κυρίως απ’ αυτά που δεν βρίσκουν συχνά χώρο στο ραδιοφωνικό αέρα, αλλά ούτε και στα προγράμματα των μαγαζιών, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος. Η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά 8 – 10 από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία webradio του επίσημου διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ www.ert.gr.

Οι ερμηνευτές θεωρώ πως δε χρειάζονται συστάσεις, όλοι τους μετρούν πολλά χρόνια στο χώρο κι έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με το συνθέτη. Μίλησαν για εκείνον, αλλά και για τον άνθρωπο Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας διάφορες «ιστορίες» πίσω απ’ τα τραγούδια και τις συνεργασίες του με σπουδαία ονόματα του χώρου, όπως το Μανώλη Ρασούλη και το Στέλιο Καζαντζίδη.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς η παρουσία του θρυλικού – για τους γνωρίζοντες – ηχολήπτη Στέλιου Γιαννακόπουλου, ο οποίος θυμήθηκε στιγμές δημιουργίας μουσικής, αλλά και ιστορίας θα προσέθετα, μεταξύ Χρήστου Νικολόπουλου και Μάνου Λοΐζου, όταν ο δεύτερος αναζητώντας διαφορετικό ήχο για τις κιθάρες του, εφεύρε μια αυτοσχέδια πένα από… καλώδιο.

Η εκπομπή παρουσιάζεται στα πλαίσια των Εβδομάδων Ελλήνων Δημιουργών για μία ακόμα χρονιά, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο και φιλοξενεί τα τραγούδια, την ιστορία και τις απόψεις τους. Στις επόμενες εκπομπές θα ακολουθήσουν οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Διονύσης Τσακνής, Χρήστος Λεοντής, Νίκος Ξυδάκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βαγγέλης Κορακάκης, Φοίβος Δεληβοριάς, Ψαραντώνης και Θάνος Μικρούτσικος, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Φωτογραφίες: Πάνος Παπαϊωάννου


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!