Vinyl is back στην Τεχνόπολη - Τρίτη μέρα (ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!)

Ένας πιτσιρικάς τρύπωσε από την πίσω είσοδο και πήρε θέση μόνος του πίσω την ντραμς του πάγκου των Schooldrivers και βαράει τα τύμπανα!...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/10/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου

Ένας νέος Keith Moon γεννιέται! Είναι η τρίτη και τελευταία μέρα του Vinyl is Back στην Τεχνόπολις και όλα είναι πιθανά καθώς τα βινύλια «χορεύουν» στους πάγκους και τα σπάνια στους τοίχους είναι αναρτημένα στους τοίχους μπαίνοντας στο μάτι των επισκεπτών !

Κι όμως τινάχθηκε η…μπάνκα στον αέρα καθώς ένας Έλληνας που ζει στην Αγγλία «κατέβασε» κυριολεκτικά τον τοίχο με τα σπάνια βινύλια που του «γυάλισαν». Έχουμε και λέμε: το πρώτο πανσπάνιο άλμπουμ των Αγάπανθος, το rock γκρουπ του Θοδωρή Τρύφωνα έγινε καπνός μαζί με το σάουντρακ της ταινίας «Το Αγκίστρι», το πρώτο σόλο lp της Λήδας (από το ντουέτο Λήδα και Σπύρος), το ελληνικό rock γκρουπ Mud κα το δεκάιντσο Φεστιβάλ Ελαφρού Ελληνικού Τραγουδιού

’64, πληρώθηκαν όλα μαζί cash 1.300 ευρώ (450 κοστολογήθηκε μόνο ο δίσκος των Αγάπανθος». «Σε περίοδο κρίσης αν και πέφτουν οι τιμές γενικότερα καθώς ο κόσμος δεν έχει λεφτά, αντίθετα στα σπάνια άλμπουμ μεγαλώνει η αξία τους και οι συλλέκτες πληρώνουν περισσότερα λεφτά για να τα αποκτήσουν», μας λέει ένας γνωστός συλλέκτης, με το παρατσούκλι «κατάσκοπος». Αν και οι τιμές δίσκων ανεβαίνουν στους συλλεκτικούς κύκλους, όπως πληροφορούμαστε, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος ψάχνει τις προσφορές στο παζάρι δίσκων. «Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι που θέλουν να ξοδέψουν ένα πόσο έχουν μαζί τους διαθέσιμα 5-15 ευρώ για να πάρουν δίσκους», λέει ο εκθέτης Γιάννης που πουλά επίσης νέες κυκλοφορίες δίσκους, σφραγισμένους, αλλά και μεταχειρισμένα άλμπουμ καθώς και έχει στο πάγκο επίσης προσφορές. Η αλήθεια ότι σε εποχές κρίσης το πάθος για βινύλιο μεγαλώνει και ο λάτρης του βινυλίου, όπως πάντα δηλαδή, στερείται από άλλα πράγματα για να αποκτήσει το αντικείμενο του πόθου του !

Ξαφνικά μπροστά μου εμφανίζεται ο Ηλίας Ασλάνογλου, ο παλιός leader των Magic de Spell, επίσης παλιός πωλητής στο θρυλικό δισκάδικο του Happening , αλλά και γνωστός παραγωγός : «Ήρθα να δω παλιούς παλιούς φίλους και να πάρω και τους δίσκους μου», μου είπε και χάθηκε στο πλήθος. «Στράτο εσύ τι κάνεις εδώ; Cd δεν θα βρεις πολλά, βινύλια όμως...», λέω σε ένα παλιόφιλο που το έχει γυρίσει στα cd …“Έχεις χάσει επεισόδια, έχω ξαναγυρίσει στο βινύλιο κα ψωνίζω μετά μανίας, έχω πάρει και καινούργιο πικ-απ…», μου απάντησε κι έμεινα άναυδος! Είναι 1 το μεσημέρι και όλος και περισσότερος κόσμος καταφθάνει στο Vinyl is Back μετά από ένα Σάββατο όπου στην έκθεση δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα για αρκετές ώρες, ειδικά το τετράωρο 4-8 μ.μ. Μια ξανθιά κοπέλα μοιράζει στην είσοδο ένα διαφημιστικό που γράφει: Δώσε ζωή στο αγαπημένο σου πικ-απ. Απόλαυσε τον γλυκό ήχο του βινυλίου μετά από ένα service στα εργαστήριά μας. Επισκευή από έμπειρους τεχνικούς, τμές ανάλογες της εποχής μας…!» (serviveonline.gr)…Και τι μπορούμε να πάρουμε να παίξουμε στα παλιά πκ- απ μας ;

“Η Καίτη Χωματά στα Αποδημίες του Γιάννη Σπανού”, “ O Μίμης Πλέσσας παίζει Philicorda ”, η αυθεντική κόπα της «Μυθολογίας» του Μάνου Χατζιδάκι και στον απέναντι τοίχο μια μπλούζα που γράφει Sons of Anarchy από την γνωστή σειρά, την ίδια ώρα δύο βινυλιομανείς καταφθάνουν με τα ποδήλατά τους και τα παρκάρουν σε ένα ειδικό χώρο. Ο «βομηχανικός ήχος» της πόλης βγαίνει από τα ηχεία κι ένα σκυλάκι γαυγίζει ζητώντας λίγο από την τυρόπιτα της όμορφης κοπέλας που το συνοδεύει στο Vinyl is Back . Ο χώρος, να σημειωθεί, ότι είναι φιλικός με τα ζώα και πολλοί επισκέπτες τα έχουν μαζί τους με λουράκι. Δίπλα μου έχει αφήσει ένας επισκέπτης τον μεγαλόσωμο σκύλο του, τον Σπύρο, και τον προσέχω για να δει με την ησυχία του τους δίσκους! Kάνω μια βόλτα και να’ σου βρίσκω το πρώτο άλμπουμ των Little Feat που μου λείπει, 15 ευρώ, το πήρα.
Είμαι χαμένος, σχεδόν αιχμάλωτος με τόσα βιβλία γύρω μου. Στο τοίχο αναρτισμένα: «The Idols», «Καίτη Χωματά 3», «Το Χρονικό» του Γιάννη Μαρκόπουλου, «Να’ χαμε τι να’ χαμε» του Μάνου Λοϊζου, «Το Σαββατόβραδο» του Γιάννη Σπανού, «Γύφτισσα Μέρα» με Πουλόπολο – Κουμιώτη κ.α., Γιάννης Χρήστου – Τα Τελευταία Έργα, Γιώργος Ρωμανός το ομώνυμο πρώτο του και το ολοκαίνουργιο κουτί με άπαντα των Villa 21 ένας αληθινός χαμός.

Παίρνω ανάσα κοιτώντας τα ψυχεδελικά πόστερ των Doors, Hendrix, John Mayall, Janis Joplin… Πάει μιάμιση ο χώρος φίσκαρε, πάρτε βαθιές αναπνοές βινυλίου! Το βινύλιο επέστρεψε για τα καλά!


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!