Vinyl is back στη Τεχνόπολη - Δεύτερη μέρα (ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Πολύς κόσμος συρρέει για βινύλια στο Vinyl is Back από νωρίς το πρωί στο κτήριο του «Μηχανουργείου» (είσοδος από Ιάκχου, μετρό Κεραμεικός) καθότι το Σάββατο είναι παραδοσιακά η πιο καλή ημέρα για παζάρι δίσκων...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/10/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου

Την μουσική το Σαββατοκύριακο έχει αναλάβει ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός Interosnik.net που έχει διαμορφώσει το πρόγραμμά του ειδικά για το event με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Μανώλη Κιλισμανή (Rodon live, Ρόδον Fm) να παίζει το δίωρο 4-6μ.μ. ένα σπέσιαλ σετ ειδικά για τους λάτρεις του βινύλιου, ενώ σ’ ένα πρόγραμμα έκπληξη θα είναι και ο Σπύρος Ζουπάνος.

Μετά την πετυχημένη χθεσινή πρεμιέρα του Vinyl is Back όπου περισσότεροι από 2.000 κόσμος επί 5ώρεςέψαχνε και αγόραζε δίσκους, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και σήμερα για τους συλλέκτες καθώς πολλά σπάνια

κομμάτια παραμένουν απούλητα. Κι ενώ χθες έφυγε αμέσως το «Πόλα» του Ηλία Ασβεστόπουλου στην τιμή των 80 ευρώ σε μέτρια κατάσταση (VG) εντοπίσαμε τέσσερα ακόμη πιο σπάνια άλμπουμ. Για τους λάτρεις του ελαφρού τραγουδιού ο δίσκος του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η Γυναίκα του Δρόμου»! Επίσης το «Supermarket 14 Τραγούδια του Λάκη Καραλή», ένα δίσκος που έκανε στο Λονδίνο το 1971 και κυκλοφόρησε μόνο στην Αγγλία σε 300 κόπιες, το Εν Πλω του ελληνικού rock συγκροτήματος στα 70ς και το «Armageddon» των PLJ Band το συγκρότημα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα πριν κάνει σόλο πορεία, το οποίο έχει και διεθνή απήχηση στους συλλέκτες, ένας δίσκος «βυζαντινού rock».

Ευκαιρία ήταν που βρήκα το «Χόρες» του Γιώργου Τρανταλίδη με Πατερέλη, Σπάθα, Lakatos, Πολίτη, Attila, μια έκδοση των αδερφών Φαλήρέα, στην πολύ καλή τιμή των 10 ευρώ. Στην ίδια τιμή υπάρχει το «Μεσόγειος – Χόρα» (1986) του Γ. Τρανταλίδη επίσης με πολλούς gusets, άλλο ένα σπάνιο δείγμα jazz από το σπεσιαλίστα του είδους. Τι δεν υπάρχει στο παζάρι; Funksoul δίσκοι! Μόνο διάσπαρτους μπορεί να βρει κανείς δίσκους του είδους καθώς δεν έχει αναρτ5ηθείκανένα σχετικό ταμπελάκι σε κανένα πάγκο. Στην κυρία αίθουσα του Μηχανουργείου ως εκθέτης είναι και ο γνωστός d.j. Ανδρέας Ρωμανός που μας έχει μυήσει στα μυστικά της μαύρης μουσικής και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης τοVinyl is Back επισκέπτονται πολλοί μουσικοί, λάτρεις του
βινυλίου, όπως ο Σταύρος Λάντσιας που κυκλοφόρησε την τελευταία πολύ καλή δουλειά του «Diary of Dreams / Ημερολόγιο Ονείρων» σε 500 βινύλια, ενώ το cd του έχει φθάσει ήδη, όπως με πληροφόρησε, τις 2.500 πωλήσεις στην Τρίτη έκδοση, ένα αξιοσημείωτο νούμερο για τα σημερινά δεδομένα.Στο Vinyl is Back κυκλοφορεί επίσης σε αρκετούς πάγκους η επανέκδοση του πρώτου δίσκου του ελληνικού συγκροτήματος Pete and RoyceSuffering of Tommorow» (1980), ένα από τα καλύτερα και πιο σπάνια lp που βγήκαν στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία της επανέκδοσής του, σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων, ανήκει στον Γιάννη Ανδριόπουλο του δισκάδικου Sound Effect στα Εξάρχεια, ο πρώτος που καθιέρωσε το mail order αρκετά  χρόνια πριν ιδρυθεί ακόμη το ebay. Το δεύτερο άλμπουμ τους εντοπίστηκε σε πάγκο, αυθεντική κόπια, στην τιμή των 50 ευρώ και σε μέτρια κατάσταση. 

Επίσης ανάμεσα στους επισκέπτες είναι ο παραγωγός συναυλιών Δημήτρης Χέλμης (Rolling Stones’98, U2,Goran Bregovic κ.α.) με το γιο του Αλέξανδρο που έψαχνε δίσκους classic rock και ιδιαίτερα των Queen. Το cd που μου έδωσε, των Banda Bassoti, της κλασικής ιταλικής punk-rock μπάντας που έφερε τις μέρες αυτές σε φεστιβάλ νεολαίας συστήνοντας την στο ελληνικό κοινό, θα το ακούσω με προσοχή. Επίσης ο Γιώργος Δημητριάδης λάτρης και συλλέκτης του βινυλίου, ο jazz ντράμερ τζαζ Αλέκος Χρηστίδης που έχει μεγάλη συλλογή βινυλίων κλασικής και jazz, ο Μιχάλης Πούγουνας (Flowers of Romance, New Zero God) που δίνει  κι αυτός το παρών. Ανάμεσα στους εκθέτες συναντήσαμε το Σπύρο Χώλη, με τα πάντα γύρω από την ελληνική μουσική, από έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα έως soundtracks και pop-rock δίσκους όλων των δεκαετιών σε 33και 45 στροφές, αλλά και ξένη επιλεκτική συλλογή δίσκων (jazz, rock,blues, latin).

Επίσης  σε πάγκο της τελευταίας αίθουσας, είναι τα παιδιά της b-other side που εκδίδουν μια σειρά από 8 σινγκλάκια, με πρώτα την συνεργασία των Σωκράτη Μάλαμα – Βασίλη Καρρά και το νέο τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, συνδυάζοντας στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο κόμικς και μουσική. Τα δισκάκια αυτά μπορείτε να τ’ ακούσετε σε ένα απίστευτο πικ-απ που αξίζει να επισκεφτείτε την έκθεση μόνο και μόνο γι’ αυτό! Στην ενδιάμεση αίθουσα, την μακρόστενή του Vinyl is Back η Aurion εκθέτει τα μηχανήματά της, τα πιο σύγχρονα πικ – απ που έχει βγάλει, όπως της σειράς Hanss Acoustics με βάσεις για δύο βραχίονες mono και stereo, αξίας 3.500 (επίσης δύο μοτέρ, ξεχωριστό τροφοδοτικό, έδρανα και πλατό στηριζόμενα σε μαγνητικά συστήματα) που ενθουσιάζουν του audiophile λάτρεις της μουσικής και ένα «πλυντήριο δίσκων» αξίας 2.600 ευρώ! Το απόγευμα από τις 6 έως τις 10 θα εμφανιστούν live  τα γκρουπ: Whatever End, Δωμάτιο 78, Super Puma και Puta Volcano.

*Αύριο τελευταία ημέρα του Vinyl is Back οι πόρτες ανοίγουν 11 το πρωί και κλείνουν 10 το βράδυ.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!