Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αν μέτραγα τις συνεργασίες μου στα δάχτυλα αυτή με τη Γιώτα Νέγκα θα ήταν ο αντίχειρας

(VIDEO & PHOTOS) Στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Όλα για όλα».
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αν μέτραγα τις συνεργασίες μου στα δάχτυλα αυτή με τη Γιώτα Νέγκα θα ήταν ο αντίχειρας Φωτογραφίες; NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φέτος συναντιέται για πρώτη φορά επί σκηνής με τη Γιώτα Νέγκα. Η συνεργασία τους ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και ήδη από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου οι δυο τους εμφανίζονται μαζί στο Anodos Live Stage της Οδού Πειραιώς.

Ήδη από την πρώτη ανακοίνωση της συνεργασίας, αυτή μου φάνηκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, μια που αναμφισβήτητα έχουμε να κάνουμε με δυο από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονού μας τραγουδιού. Με αυτή τη σκέψη ως δεδομένο, όταν κλήθηκα να παραστώ στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Γιώτα Νέγκα βράδυ Σαββάτου (16 Φεβρουαρίου) στην Άνοδο, δέχτηκα με χαρά, γνωρίζοντας πως -αν μη τι άλλο- θ’ άκουγα δυνατές ερμηνείες, σε τραγούδια που με αφορούν.

Αρχικά, οι δυο τους μίλησαν στους δημοσιογράφους, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Για πέντε εβδομάδες, αρχικά;
Γ.Ν.: Στην ουσία ήταν μια ιδέα του Βασίλη. Δέχτηκα το κάλεσμα με πολλή χαρά και πάρα πολύ μεγάλη τιμή.
Β.Π.: Νομίζω θα πάμε και παραπάνω από τις πέντε εβδομάδες.
Γ.Ν.: Η αγάπη του κόσμου ήταν έκδηλη από την πρώτη στιγμή, συνεχίζεται και χαιρόμαστε πάρα πολύ που αγαπιέται αυτή η συνύπαρξη με τον ίδιο τρόπο που την αγαπήσαμε κι εμείς.

Τι θ’ ακούσει ο κόσμος;
Β.Π.: Η παράστασή μας είναι περίπου απερίγραπτη (γέλια). Έχουμε πολύ καλούς μουσικούς, έχουνε πολύ μεγάλο ρεπερτόριο και πολλές φορές αλλάζουμε. Βέβαια, κρατιέται ένας κορμός, όπου συναντιέται θα λέγαμε η δυναμική μουσική, η μπαλάντα με τα λαϊκά. Νομίζω έχουμε κάνει ένα πολύ καλό μπλέξιμο και η προσέλευση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη μπορώ να πω. Έχω να πω ότι αν θα μέτραγα τις συνεργασίες μου στα δάχτυλα του ενός χεριού, αυτή εδώ με τη Γιώτα θα ήταν ο αντίχειρας.
Γ.Ν.: Αυτό ακριβώς ισχύει και για μένα! Ακριβώς ο αντίχειρας θα ήτανε! Θέλω να πω ότι για τα τραγούδια που διαλέξαμε, συζητήσαμε και «χτίσαμε» μαζί με τον Βασίλη και τη Μαργαρίτα Μυτιλιναίου που επιμελήθηκε όλο το πρόγραμμα, είναι τα τραγούδια που μας έχουν ενώσει, που μας έχουν «αγκαλιάσει», με τα οποία έχουμε δακρύσει, έχουμε χαρεί όλα αυτά τα χρόνια, συν φυσικά τα τραγούδια της προσωπικής μας δισκογραφίας και άλλες εκπλήξεις.
Β.Π.: Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια ελλαδογραφία ως προς τη μουσική, που ξεκινάει πολύ παλιά, επανέρχεται, ξαναπάει πίσω, ξαναγυρίζει μπροστά… Γενικά είναι -πώς να σας το πω- μια πολύ ωραία σαλάτα!
Γ.Ν.: Είναι μαγικός ο τρόπος που, την ίδια βραδιά, στην ίδια παράσταση, ακούς και ιαχές του τύπου «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε», γιατί όλοι ζούμε για ν’ ακούμε το Βασίλη, και μετά με την ίδια αγάπη ενωνόμαστε κάτω από τραγούδια του Λοΐζου, τραγουδάμε, γλεντάμε… Είναι μοναδικό…

Στη συνέχεια, παρουσίασαν τρία από τα τραγούδια του προγράμματος για τα κανάλια, τα οποία μπορείτε ν΄ ακούσετε στα βίντεο που ακολουθούν.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ κι ενώ η Άνοδος είχε γεμίσει ασφυκτικά, το πρόγραμμα άνοιξαν μαζί η Γιώτα Νέγκα & ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Η βραδιά ξεκίνησε «μαλακά», δυνάμωσε, κορυφώθηκε με λαϊκά τραγούδια και ολοκληρώθηκε αντίστροφα, κλείνοντας με 2 ανκόρ. Ακούσαμε παλιά, καινούρια, γνωστά και πασίγνωστα. Βασίλης & Γιώτα «έδωσαν ρέστα», τραγούδησαν, χόρεψαν και το ευχαριστήθηκαν όσο και ο κόσμος που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και να επευφημεί τους καλλιτέχνες, τόσο στα δικά τους μέρη, όσο και στα κοινά.

Το τι είπαν έχει λιγότερη σημασία από το πώς το είπαν κι αυτό είναι που κάνει τη σύμπραξή τους «must» για τους φίλους του καλού τραγουδιού. Αν μπορείτε, μην τους χάσετε. 

Μαζί τους οι μουσικοί:

Πιάνο, keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Μπουζούκι: Νίκος Κατσίκης
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Ακορντεόν: Dasho Κurti
Βιολί: Μαίρη Μπρόζη
Ηλεκτρική Κιθάρα: Γιάννης Αυγέρης
Ακουστική Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου

Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος, Βασίλης Μιχαηλίδης, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας

Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!