«Βαπόρι στολισμένο βγήκε στα βουνά…» με τραγούδια του Δημήτρη Λάγιου

(VIDEO & PHOTOS) Μια μεγάλη συναυλία στη Σκουριώτισσα της Κύπρου με Νταλάρα, Βελεσιώτου, Δημοσθένους, Υακίνθη Λάγιου & «Διάσταση».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου, ο οποίος στη σύντομη παραμονή του στη ζωή - πέθανε στα 39 του χρόνια - έγραψε σημαντικά έργα που δικαιολογούν την επιλογή των διοργανωτών να τον τιμήσουν με μια μεγάλη συναυλία στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας της Κύπρου, στις 16 Ιουλίου 2016.

Τίτλος της συναυλίας ήταν «Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά» και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Φωτεινής Βελεσιώτου, Δώρου Δημοσθένους, Υακίνθης Λάγιου (κόρης του συνθέτη) & του μουσικού συνόλου «Διάσταση», υπό τη διεύθυνση της Αντριάνας Σεργίδου - που ερμήνευσε το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έγραψε ο Δημήτρης Λάγιος για την Κύπρο.

Συμμετείχαν επίσης 10 εξαίρετοι μουσικοί. Ο Άδμητος Πιτσιλλίδης και ο Βάσος Αργυρίδης ανέλαβαν την προετοιμασία της ορχήστρας, ενώ ακούστηκαν τραγούδια από τα έργα «Ο ήλιος ο ηλιάτορας», «Αϊ Λαός», «Εδώ που γεννηθήκαμε», «Αθανάτων», «Ερωτική Πρόβα» κ.α.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε ν’ ακούσετε το «Καρτερούμεν» (στίχοι: Δημήτρης Λιπέρτης - μουσική: Δημήτρης Λάγιος), το τραγούδι με το οποίο έκλεισε η συναυλία με όλους τους ερμηνευτές επί σκηνής, μέσα σε μεγάλη συγκίνηση, με όλο τον κόσμο να τραγουδά και πολλούς να έχουν δάκρυα στα μάτια…

Η συναυλία, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ήταν μια διοργάνωση της Παπαδόπουλος & Σχοινής Παραγωγές, σε συνεργασία με το διευθυντή του μεταλλείου Σκουριώτισσας της Ηellenic Copper Mines Ltd, κ. Κωνσταντίνο Ξυδά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!