Θανάσης Πολυκανδριώτης & «Οι Επόμενοι» στο Ωδείο Αθηνών

(VIDEO & PHOTOS) Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και το μουσικό σύνολο «Οι Επόμενοι» πραγματοποίησαν συναυλία με έργα των Μάνου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Ζαμπέτα και του ίδιου του Πολυκανδριώτη, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 37ης Γιορτή Βιβλίου που γίνεται στο Ωδείο Αθηνών.  

Η συναυλία είχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και λειτούργησε ως «προπομπός» της επίσημης ένταξης του μπουζουκιού στο Ωδείο Αθηνών από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Αρχιμουσικός και πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος (Δρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας) τοποθετήθηκαν αντίστοιχα, για το μπουζούκι στην εκπαίδευση, το μπουζούκι στην Ουνέσκο και το μπουζούκι σήμερα στην σύγχρονη βιβλιογραφία και αλλού.

Στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής οι τυχεροί που απόλαυσαν το «σεμινάριο» διδάχτηκαν στιγμές από τα μυστικά και την μαγεία του μπουζουκιού, του μουσικού οργάνου που έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλο με το λαϊκό μας τραγούδι.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!