Τα πιο ωραία λαϊκά με το Δημήτρη & τη Ραλλία!

(VIDEO & PHOTOS) Είναι γεγονός πως μας είχε λείψει! Ο Δημήτρης Μπάσης, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη,
Τα πιο ωραία λαϊκά με το Δημήτρη & τη Ραλλία! Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
στη μουσικοθεατρική παράσταση «Σερσέ λα φαμ» μέχρι 26 Μαρτίου κι έχοντας «οργώσει» Ελλάδα, αλλά και εξωτερικό, κάνει μια στάση στο Ρυθμός Stage της Ηλιούπολης για να μας θυμίσει τι σημαίνει «λαϊκός τραγουδιστής»! Μαζί του, η Ραλλία Χρηστίδου, που αν και τη γνωρίσαμε με άλλο ήχο, αποδεικνύει ότι μπορεί να στηρίξει επάξια και το λαϊκό τραγούδι.

Οι δυο τους έχουν ετοιμάσει και παρουσιάζουν ένα τρίωρο πρόγραμμα με λαϊκό χαρακτήρα και στόχο το κέφι, που περιλαμβάνει στιγμές από τις προσωπικές τους δισκογραφίες και βεβαίως τραγούδια του καλού ελληνικού ρεπερτορίου που μας αφορά. Και, όπως πάντα, κερδίζουν το στοίχημα της ουσιαστικής διασκέδασης: σπουδαίες ερμηνείες και μεγάλα τραγούδια, χωρίς «φιοριτούρες».

Ήμουν εκεί στη δεύτερη βραδιά τους, το Σάββατο 7 Μαρτίου. Μετά από δύο ορχηστρικά κομμάτια, Δημήτρης & Ραλλία ανέβηκαν χέρι – χέρι στη σκηνή και παρουσίασαν το πρώτο από τα τρία συνολικά κοινά τους μέρη. «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Βάρα νταγερέ», «Δε λες κουβέντα», «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και άλλα, μας έβαλαν στο κλίμα του τι θα επακολουθούσε. Τη σκυτάλη πήρε η Ραλλία με δικά της τραγούδια, όπως τα «Είσαι μακριά», «Κρύψου», «Εγώ για σένα», «Το παλιό μου εγώ» κ.α. για να ακολουθήσει ο Δημήτρης με τα «Η ζωή», «Και γεια χαρά», «Σπασμένο καράβι», «Τώρα μένω μόνος μου», ένα μικρό αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και τα καινούρια του «Μαλώνω την καρδιά» και «Παράξενο φως».

Η συνέχεια τους βρήκε να εναλλάσσονται επί σκηνής, χαρίζοντάς μας ερμηνείες που απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. «Φταίμε κι οι δυο», «Μια φορά μονάχα φτάνει», «Στων αγγέλων τα μπουζούκια», «Θέλω να τα πω», «Να ‘χα τη δύναμη» ήταν μερικά από τα κομμάτια που ακούστηκαν. Ιδιαίτερες στιγμές για μένα, το ντουέτο τους στο «Δε μετανιώνω» και η εκπληκτική απόδοση του «Απορώ» από το Δημήτρη Μπάση, που έχει τον τρόπο να καθηλώνει.

Την καταπληκτική ορχηστράρα – που λέει κι ένας φίλος μου – απαρτίζουν οι: Γιάννης Παπαζαχαριάκης στην κιθάρα, τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση, Γιάννης Σινάνης στο μπουζούκι, Αντρέας Τράπαλης στο βιολί, Γιώργος Κατσίκας στα τύμπανα, Μίμης Ντούτσουλης στο μπάσο και Χρήστος Μιχάλης στις κιθάρες.

Μπορείτε να τους ακούσετε για δύο ακόμα Σάββατα, 14 & 21 Μαρτίου, στο Ρυθμός Stage. Πληροφορίες εδώ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!