«Τα δύσκολα του Χιώτη» στην Μαρκίζα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO) Τραγούδια του μεγάλου Μανώλη Χιώτη είχαν την τιμητική τους το βράδυ της Δευτέρας στην Παλιά Μαρκίζα. Στο «τιμόνι» ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Λάκης… 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ορφανίδης
ταξίδεψε το κοινό σε δύσκολες μελωδίες του συνθέτη. Ο Μανώλης Χιώτης ένας από τους «μάστορες» του μπουζουκιού, δημιούργησε μια μεγάλη σχολή παιξίματος που αποτέλεσε και αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για όσους ασχολούνται με το μπουζούκι. Πρωτοπόρος στην εποχή του, θεωρείται ένας από αυτούς που μέσα από την μουσική τους ανέβασαν το μπουζούκι σε ένα άλλο επίπεδο.

Ο Λάκης Ορφανίδης διαβαίνοντας τα μονοπάτια του Χιώτη αλλά και του Σπόρου, με τον οποίο είχαν και βαθιά φιλία, απέδειξε ότι και σήμερα υπάρχουν μεγάλοι δεξιοτέχνες που συνεχίζουν επάξια το έργο των μεγάλων εκείνης της εποχής. Θεωρώ σημαντικό ότι τα τραγούδια που ακούστηκαν στη χτεσινή βραδιά αποδόθηκαν με τρίχορδο μπουζούκι γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο δύσκολα για τον παίχτη.

Μαζί του η Κατερίνα Τσιρίδου στο τραγούδι, ο εξαιρετικός Σωτήρης Παπατραγιάννης στο μπαγλαμά και στο τραγούδι και ο Νίκος Πρωτόπαππας στην κιθάρα. Η βραδιά ήταν η πρώτη από τις 5 που θα γίνουν στην Παλιά Μαρκίζα και επιμελούνται η Μαρία Σταύρακα και ο Πάρης Μήτσου, ο οποίος έχει διοργανώσει αρκετές βραδιές με πρωταγωνιστή το μπουζούκι και το λαϊκό τραγούδι αλλά και τους σύγχρονους εκφραστές του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!