Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης: Τα 4 δευτερόλεπτα της αιωνιότητας!

(PHOTOS) Η προβολή και το live έκπληξη στο Gagarin 205.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα των Otus πρέπει να αισθάνθηκε την ίδια ανατριχίλα που ένοιωσαν Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης - The 4 Levels Of Existence πριν 44 χρόνια όταν ανέβηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή να παίξουν το μοναδικό δίσκο τους μπροστά σε κόσμο.

Ένα άλμπουμ που τόλμησε να βγάλει το 1976 η Τζίνα Κοτσίδου, ιδιοκτήτρια της δισκογραφικής εταιρίας Venus - Gina, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων που όμως έμελλε να γίνει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά των 70ς αποτυπώνοντας τον ήχο και τον ανήσυχο στίχο της εποχής. Ένας δίσκος που περίπου ανά δεκαετία ικανοποιεί τη ζήτηση των συλλεκτικών κύκλων -και όχι μόνο- ανά τον κόσμο με τις απαραίτητες επανεκδόσεις του φτάνοντας στα χέρια και στ’ αυτιά (ελπίζουμε) των συλλεκτών. Μέσα από το δίσκο αυτό, ένα riff του τραγουδιού «Κάποια Μέρα στην Αθήνα» μπήκε στο κομμάτι του ράπερ Jay - Z «Run This Town» και κατέκτησε 2 βραβεία Grammy κι ένα People Choice, κάνοντας το ελληνικό συγκρότημα γνωστό στην Αμερική.

Όλη αυτή η ιστορία που κουβαλά πίσω του το συγκρότημα από το Ίλιον τσίγκλησε την Ιλιάνα Δανέζη να την κάνει παρθενική της ταινία με θέμα Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης. Η επιβράβευσή της για το ρίσκο που πήρε και το αξιέπαινο αποτέλεσμα της προσπάθειάς της ήταν η κατάκτηση του βραβείου της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφο στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά έφεραν πολύ κόσμο τη Δευτέρα το βράδυ στο «Gagarin 205» με αφορμή την προβολή της ταινίας στο «σπίτι» της καθώς η εταιρία παραγωγής Laika Production έχει έδρα στο live club. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μετατράπηκε σε σινεμά για τις ανάγκες των προβολών του Gimme Shelter Film που είναι σε εξέλιξη και στο πλαίσιό του προβλήθηκε η εν λόγω βραβευμένη ταινία που είχε κάνει πρεμιέρα στο «Δαναό» στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ότι ο συνθέτης του βραβευμένου τραγουδιού του γκρουπ και κιθαρίστας τους Θανάσης Αλατάς έπαιξε κιθάρα μπροστά σε κόσμο καθώς σπίτι του δεν την έχει αφήσει ποτέ και έγινε ένα με τους Otus, το γκρουπ που ανέλαβε να παρουσιάσει ένα μέρος του άλμπουμ ζωντανά με πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
4 THANASIS ALATAS
Ο Θανάσης Αλατάς παίζει live το βραβευμένο «Κάποια Μέρα Στην Αθήνα». Δεξιά ο καλεσμένος τραγουδιστής Νίκος Γεωργάκης.

«Είναι η εφηβεία», όπως λέει σ’ ένα σημείο της ταινίας ο Νίκος Γράψας, τραγουδιστής και κιθαρίστας του γκρουπ στον απολογισμό που έκαναν για τα χρόνια που έβγαλε όλο αυτό. Τέσσερα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να περάσει το συγκρότημα στην αιωνιότητα.

Οι Otus που σχηματίστηκαν πέρυσι στην Αθήνα με επιρροές από τη rock μουσική των 70ς (Camel, King Crimson, Genesis, Jethro Tull, Rush…) αποτελούν οι: Δημήτρης Κλεισαρχάκης (κιθάρα, φωνή), Απόστολος Τζιώτζιος (μπάσο, φωνητικά), Αλέξανδρος Πατράγκας (φωνή, ρυθμική κιθάρα), Νίκος Τσουμάνης (ντραμς) και Λευτέρης Τζίτζης (κήμπορντς). Το γκρουπ έπαιξε μετά από σπουδή πάνω στα πρωτότυπα κομμάτια αποδίδοντας πετυχημένα σημαντικές συνθέσεις του δίσκου, που σύμφωνα με πληροφορία από την ταινία έχει κατά μέσο όρο 305 ακροάσεις την ημέρα σε όλο τον κόσμο στο διαδίκτυο!

Ανάμεσα στα τραγούδια αυτά ήταν το ανέκδοτο τραγούδι του γκρουπ «Όσο Προσπάθησα» που τραγούδησε κι έπαιξε με την κιθάρα της η Χρυσάνθη Μπαρέλη, μια ωραία μπαλάντα που ήταν έκπληξη σχεδόν της τελευταίας στιγμής, όπως είπε η ίδια, που αποδέχθηκε την πρόσκληση του Θανάση Αλατά δύο μόνο μέρες πριν τη βραδιά αυτή! Η δεύτερη guest της μίνι αυτής συναυλίας ήταν η Ειρήνη Βικελή που τραγούδησε ως άλλη Rihanna το βραβευμένο τραγούδι «Κάποια Μέρα Στην Αθήνα».
19 ILIANA DANEZI THEKLA TSELEPI ALATAS
Η σκηνοθέτιδα της βραβευμένης ταινίας Ιλιάνα Δανέζη με την Θέκλα Τσελεπή και τον Θανάση Αλατά

Μετά το live που χάρηκαν όλοι, κόσμος και μουσικοί, ακολούθησε συζήτηση για την ταινία με την σκηνοθέτιδα Ιλιάνα Δανέζη, τον Θανάση Αλατά που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος μετά το live και όλο αυτό που ζει και τη ραδιοφωνική παραγωγό Θέκλα Τσελεπή που συμμετέχει και στην ταινία σε μια από τις πολύ όμορφες στιγμές της, παίζοντας τον εαυτό της, βράδυ στο στούντιο με καλεσμένους τα τρία εναπομείναντα μέλη του γκρουπ. Τη συζήτηση συντόνισε ο εικαστικός και μουσικός και μέλος του νέο-ψυχεδελικού συγκροτήματος Chickn, Άγγελο Κράλλης.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν και δύο συνοδοιπόροι μουσικοί με τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης ο Κώστας Μόσχος των Explosive και ο Δημήτρης Κατσικάρης των Frog’s Eye που εμφανίζονται και στην ταινία.

Φωτογραφίες: Γ. Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!