Συνέντευξη Τύπου «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VID & PHOTO) Δύο τραγουδίστριες διαφορετικών γενεών και ύφους τραγουδιών «συναντώνται» στο Θέατρο Badminton.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Μαρινέλλα, μια καλλιτέχνιδα ενεργή και με μεγάλη ιστορία πρόκειται να ενσαρκώσει τη Σοφία Βέμπο, μέσα από μια παράσταση – μιούζικαλ, στην οποία ο μύθος και η πραγματικότητα θα γίνουν ένα, προκειμένου να παρουσιαστεί η ζωή της αείμνηστης και ηρωικής τραγουδίστριας που, κατά τη διάρκεια της ζωής της χάρισε μέσω των τραγουδιών της, αλλά και της συνολικής συμπεριφορά της αξέχαστες στιγμές για τον ελληνικό λαό.

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 όλοι οι συντελεστές της παράστασης με άψογη διάθεση και χαμόγελο υποδέχτηκαν τους δημοσιογράφους, ενημερώνοντάς τους για όλα όσα πρόκειται να συμβούν από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ πήρε πρώτος τον λόγο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι
ήταν ανέκαθεν μεγάλος θαυμαστής της Μαρινέλλας, αλλά δεν πίστευε πότε ότι θα τη φιλοξενούσε στο Θέατρο Badminton. Η Μαρινέλλα με τη σειρά της είπε ότι αυτή η παράσταση είναι ένα όνειρό της που εκπληρώνεται. «Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα, όχι να την ενσαρκώσω –προς Θεού- ούτε παίζω τη Σοφία Βέμπο. Απλώς αναφέρομαι σε αυτήν. Και είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε ενώ λίγο αργότερα εξήγησε πώς ένιωσε τη μόνη φορά που συνάντησε τη Βέμπο στο κέντρο που τραγουδούσε.

Τα κείμενα και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Πέτρο Ζούλια, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η επιστροφή στο χθες έχει να κάνει πολύ με το σήμερα.
«Τη Βέμπο την πλησίασα μέσα από τη Μαρινέλλα και ολόκληρη η παράσταση είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες. Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχεια και πολλά προβλήματα που όμως έχει μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα, μια δύναμη, μια πίστη! Αισθάνθηκα τα τραγούδια της Βέμπο να με κάνουν πιο δυνατό. Η παράσταση με τίποτα δεν είναι μουσειακή ή φολκλορική- είναι μια παράσταση ζωντανή!... Η Μαρινέλλα δεν ενσαρκώνει τη Βέμπο. Είναι ένα σπουδαίο όχημα για να γίνει αυτό το ταξίδι. Φορτώνει πάνω της όλη την ιστορία της Βέμπο, όλο τον υπέροχο όγκο των τραγουδιών και μας πάει σε ένα ταξίδι, που μόνο η μαγεία του θεάτρου μπορεί να φτιάξει», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά τους, ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός, ο μουσικός επιμελητής και ερευνητής Λάμπρος Λιάβας, ο ενορχηστρωτής Γιώργος Ζαχαρίου, η υπεύθυνη κοστουμιών Εύα Νάθενα και οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος και Χρήστος Στέργιογλου είπαν τα καλύτερα για όλα αυτά που έχουν ζήσει μέχρι στιγμής στις πρόβες, μη παραλείποντας να πουν ότι βίωσαν αρκετές δύσκολες στιγμές που τους ένωσαν ακόμα πιο πολύ.

Ένα ελληνικό μιούζικαλ, λοιπόν, θα αρχίσει σε λίγες μέρες στο Badminton. Οι προδιαγραφές είναι θετικές, το θέμα της παράστασης είναι πολύ ενδιαφέρον – ειδικά για τους φανατικούς μουσικόφιλους της ελληνικής μουσικής -, οπότε το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να περάσουν οι μέρες και να ανοίξει η αυλαία του θεάτρου….

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Έρευνα - Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Ενορχηστρώσεις - Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου
Φωνητικός Σχεδιασμός - Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Σμυρναίος
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Πρωταγωνιστούν:
Μαρινέλλα, Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στεργίογλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μιχάλης Μαρίνος, Τζένη Μπότση, Αγορίτσα Οικονόμου, Χρήστος Πλαΐνης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου και οι Τάσος Κωστής, Νεφέλη Ορφανού.

Μαζί τους οι:
Ελένη Καρακάση, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ζωή Ναλμπάντη, Γιώργος Γιαννακάκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Λούσα Μαρσέλλου, Κώστας Βελέντζας, Λίνα Έξαρχου, Άντεια Ολυμπίου, Σπύρος Παππάς, Λήδα Μανουσάκη, Μανώλης  Θεοδωράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Αδάμ Τσαρούχης, Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Εύα Βάρσου, Δημήτρης Γαλάνης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου.

Ορχήστρα
Γιώργος Ζαχαρίου: μαέστρος
Ευδαίμων Μιχάλης: μπάσο
Καπηλίδης Νίκος: τύμπανα
Τσαουσέλης Θανάσης: πλήκτρα
Κοντάκος Κυριάκος: βιολί
Καρακατσάνης Γιάννης: κρουστά
Χαλκιαδάκης Γιώργος: πνευστά
Λάκη Άννα: ακορντεόν
Λεμονίδης Γιάννης: πλήκτρα
Μαργιολάς Δημήτρης: μπουζούκι – μαντολίνο




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!