Συγκίνησε η «Κραυγή των Προσφύγων» στην Νέα Ιωνία

(VIDEO )Με τους Λεμπέση, Κανέλλη και Μωμόγερους και μια εξαιρετική ορχήστρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τo Σάββατο 23 Οκτωβρίου στη κατάμεστη πολυγωνική αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, παρουσιάστηκε η παράσταση με τίτλο «Ρεμπέτικο - Η κραυγή των προσφύγων».

Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική-θεατρική αποτύπωση των πιο σημαντικών στιγμών του Ρεμπέτικου και Σμυρνέικου τραγουδιού που μάγεψε και συγκίνησε τους θεατές.

Επί σκηνής ο Γιάννης Λεμπέσης, η Εύα Κανέλλη και δεκαμελής παραδοσιακή υπέροχη ορχήστρα έπαιξαν και τραγούδησαν 30 αριστουργήματα από τους αρτεσιανούς θησαυρούς της μουσικοποιητικής μας λαλιάς.

Και μαζί τους 30 χορευτές από το Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς οι Μωμόγεροι με επικεφαλής τον Κώστα Αλεξανδρίδη.

Στα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης η Υφηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Κομοτηνής, Μυροφόρα Ευσταθιάδου.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο εξωτερικής λήψης που ακολουθεί, αποτυπώνεται ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό μέρος της παράστασης, όπου οι από ψυχής ερμηνείες του Λεμπέση, της Κανέλλη και των μουσικών, σε συνδυασμό με τις αφηγήσεις-γέφυρες και τα ταιριαστά χορευτικά δρώμενα μας δίνουν στιγμές από το κλίμα της βραδιάς.

Το ταξίδι της παράστασης «Ρεμπέτικο - Η κραυγή των προσφύγων» συνεχίζεται…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!