Στην παρουσίαση του Μαζωνάκη για τις «Ευαίσθητες Χορδές» του μπουζουκιού

(VIDEO & PHOTOS) Με 9 μπουζουξήδες παρουσία του δημάρχου Πειραιά, φίλων του καλλιτεχνών και της οικογένειάς του. 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιώργος Μαζωνάκης συνεχίζει την πρωτοβουλία του για τη «στήριξη» και «ανάδειξη» του ήχου του μπουζουκιού στις μέρες μας.

Είναι μια ευχάριστη έκπληξη η κίνησή του, αφού εκεί που δεν το περιμένει κανείς, από έναν εκπρόσωπο της «λαμπερής όχθης» του τραγουδιού, έρχεται μια τέτοια απόφαση.

Ο ζήλος, η φλόγα και η προσωπικότητα του ερμηνευτή έχουν «συστρατεύσει» στην προσπάθειά του μορφές όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάκης Μάτσας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης (που έδωσε το παρών στην εκδήλωση), και καλλιτέχνες από θεωρητικά διαφορετικά μήκη και πλάτη, ενδεικτικά αναφέρω τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τη Νατάσσα Μποφίλιου μέχρι και τη Λένα Ζευγαρά, που επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Πέμπτης στο Cine Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.

Ο Μαζωνάκης τόνισε την σύνδεση του με το λαϊκό ρεπερτόριο αλλά και τις γειτονιές του Πειραιά, παρουσίασε video με καλλιτέχνες που στηρίζουν την πρωτοβουλία του, και δήλωσε τη σταθερή ρότα του προς την κατεύθυνση του περάσματος του μπουζουκιού στις νεότερες γενιές καθώς ο ήχος του εκφράζει την ψυχή και τα συναισθήματά του.

Ταυτόχρονα βραβεύτηκε από την Μαργαρίτα Μάτσα για τις υψηλές θεάσεις και streaming του τελευταίου του άλμπουμ αλλά και από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, που δήλωσε σύμμαχος στην προσπάθειά του.

Μάλιστα ο Μαζωνάκης θα παρέχει υποτροφία στους σπουδαστές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο όργανο αυτό.

Όπως ειπώθηκε όλα ξεκίνησαν, όταν απ’ την εταιρεία Minos του είπαν, πως καλό θα ήταν προπομπός του δίσκου του να μην προτείνονταν ένα ζεϊμπέκικο που είχε επιλέξει εκείνος, καθώς τα ραδιόφωνα δεν υποστηρίζουν τραγούδια με μπουζουκίστικο χρώμα. Αυτό το γεγονός πυροδότησε την αντίδρασή του.

Στο τέλος ο Μαζωνάκης ερμήνευσε χαρακτηριστικές προσωπικές στιγμές του, αλλά και τα «διδάγματα» του Βασίλη Τσιτσάνη με τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», του Μίκη Θεοδωράκη με τη «Δραπετσώνα» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, του Χρήστου Νικολόπουλου με το «Υπάρχω» σε στίχους Πυθαγόρα και τέλος του Πολυκανδριώτη, με το «Τα πήρες όλα κι έφυγες» σε στίχους του Γιάννη Πάριου.

Επικεφαλής της ορχήστρας του, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού αλλά και δημιουργός Θανάσης Βασιλάς ενώ συνολικά εμφανίστηκαν 9 παίκτες του μπουζουκιού.

Στο πλευρό του του Μαζωνάκη οι αδελφές του και οι γονείς του, τους οποίους ο ερμηνευτής ευχαρίστησε, τον πατέρα του για την Κρητική και τη μητέρα του για την Πειραιώτικη καταβολή του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!