Πρόβες στο TAS Stage με Δ. Μπάση, Π. Παπαδοπούλου & Β. Σκουλά (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ) Σε στιγμές δημιουργικού αναβρασμού βρήκαμε χθες το βράδυ τους τρεις αγαπημένους…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

καλλιτέχνες, που ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη των κοινών τους παραστάσεων, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 στο TAS Stage. Τρεις μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Μπάσης & ο Βασίλης Σκουλάς, δηλώνουν πανέτοιμοι να ξεκινήσουν, για πρώτη φορά μαζί, κι εμείς βρεθήκαμε για λίγο στην παρέα τους για να παρακολουθήσουμε την πρόβα και να τους ζητήσουμε λίγα λόγια για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν. 

Μαζί τους οι Παπαχριστούδης Γιώργος στο πιάνο, Ντούτσουλης Μίμης στο μπάσο, Συντρίδης Γρηγόρης στα τύμπανα, Τράπαλης Ανδρέας στο βιολί, Σινάνης Γιάννης & Σούκουλης Γιώργος στο μπουζούκι, Καλλέργης Κώστας στο λαούτο και ο μαέστρος Γιάννης Παπαζαχαριακης στις κιθάρες και τις ενορχηστρώσεις. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρόβα, πάρτε μια γεύση του προγράμματος στο βίντεο και διαβάστε τι μας είπαν! 

Βασίλης Σκουλάς
Πώς ξεκίνησε αυτή η συνεργασία; Πώς αποφασίσατε να βρεθείτε μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Δημήτρη Μπάση στη σκηνή;
Πριν από 1,5 μήνα έλαβα ένα τηλεφώνημα από το Δημήτρη, τον οποίο πολύ αγαπώ. Μου πρότεινε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία και δέχτηκα με πολλή ευχαρίστηση και χαρά. Ο Δημήτρης είναι ένας νέος, μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, έχει μπροστά του το μέλλον, θα δώσει πάρα πολλά πράγματα. Η δε Πίτσα Παπαδοπούλου, έχει γράψει την ιστορία της και συνεχίζει αυτό το τεράστιο έργο. Πραγματικά είναι μια υπέροχη συνεργασία και το αισθάνομαι και τώρα έτσι που σας μιλάω, διότι δεν είναι μόνο το τραγούδι, είναι ο παράγοντας άνθρωπος. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί. Η χημεία θα ταιριάξει και έτσι θα είναι τουλάχιστον από τη μεριά μας ένας χειμώνας ζεστός, ευχάριστος, χαρούμενος και ο κόσμος θα εισπράξει αυτό που εμείς θα καταθέσουμε. 

Έχετε συνεργαστεί ξανά με αυτούς τους δύο καλλιτέχνες ή είναι η πρώτη φορά;
Είναι η πρώτη φορά. Με το Δημήτρη έτυχε άλλη μια φορά πάνω στον Ψηλορείτη, σε μια συναυλία που είχε με το Λιδάκη, όπου είχα βρεθεί κι εγώ εμβόλιμα να παίξω κάποια Κρητικά. Εκεί είχαμε πρωτογνωριστεί. Τον εκτιμώ πάρα πολύ. Έχει ευγένεια, έχει ήθος κι αυτό το εισπράττεις ακόμα και χωρίς να κάνεις παρέα κι αυτό με έκανε περισσότερο να δεχθώ και την πρόσκληση. Είμαστε τρεις διαφορετικές σχολές.

Αυτό θα έλεγα τώρα, είναι ενδιαφέρον το σμίξιμο. Από το κρητικό κομμάτι, ο Δημήτρης στη νεότερη γενιά, η κυρία Πίτσα προέρχεται από το βαρύ, λαϊκό τραγούδι.
Ακριβώς, όλο αυτό το πράγμα νομίζω συνταιριάζει και δένει όταν οι άνθρωποι έχουν τη θέληση, την αγάπη για το οτιδήποτε κάνουν. Η καλή παρέα είναι καλή παρέα. 

Πέρα από τα κρητικά τραγούδια, θα πείτε και άλλου είδους τραγούδια;
Έντεχνα τραγούδια και κάποια ομαδικά που θα πούμε, τα οποία δεν τα ‘χω τραγουδήσει ποτέ, αλλά τώρα μου δίνεται η ευκαιρία.

Ποιο από όλα τα τραγούδια που θα τραγουδήσετε σας «εκπλήσσει» πιο πολύ;
Το καθένα έχει την ομορφιά του, γιατί έχει καταγραφεί και έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Δεν μπορείς να απορρίψεις κανένα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα είναι ο ρόλος σας συγκεκριμένος. Δηλαδή εσείς θα παίξετε σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του προγράμματος ή όχι;
Έχουμε τα ομαδικά και μετά ο καθένας το μέρος του. Έχουμε βάλει τα τραγούδια μας κάτω με το Γιάννη Παπαζαχαριάκη, τον ενορχηστρωτή μας. Επιλέξαμε κάποια που θα περνάνε στον κόσμο.

Είναι και δοκιμασμένη αυτή η συνταγή, του Κυριακάτικου μεσημεριού. Δεν ξέρω αν εσείς το έχετε ξαναδουλέψει.
Το έχω δουλέψει πολύ παλαιότερα και συνεχίζω και το δουλεύω και στο χώρο πάνω στον Ψηλορείτη όπου βρίσκομαι, στο μαγαζί το δικό μου. Και φέτος θα το έκανα αν δεν είχα κάνει τη συνεργασία αυτή. Κάθε Κυριακή 3 με 7. Είναι πιο ανθρώπινο, ο κόσμος μπορεί να φέρει την οικογένειά του με τα παιδιά του και να καλύψει και άλλες κοινωνικές ανάγκες που έχει. Θέλω να προσθέσω κάτι για τα παιδιά που μας περιβάλλουν, την ορχήστρα. Είναι μουσικοί καταπληκτικοί και καλά παιδιά!

Πίτσα Παπαδοπούλου
Πρώτη φορά μαζί με το Δημήτρη Μπάση και το Βασίλη Σκουλά.
Ευτυχής συγκυρία! Πάντα με ρωτούσαν αν θέλω να τραγουδάω με νεότερους κι αν αγαπώ κάποιους καλούς τραγουδιστές και πάντα έλεγα ότι ο Μπάσης μου αρέσει, είναι σπουδαίος τραγουδιστής. Να πως τα έφερε η ζωή και παίζουμε τώρα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Βεβαίως, μπορώ να πω ότι γνώρισα και τον κ. Σκουλά, ο οποίος είναι εξαίρετος καλλιτέχνης. Δεν τον ήξερα πολύ καλά από κοντά. Άκουγα, ήξερα ποιος άνθρωπος είναι και τι μουσική παίζει, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τον δω. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί να συνεργαστώ με αυτούς τους δύο ανθρώπους.

Ποιος ξεκίνησε τη διαδικασία για να συνεργαστείτε;
Ο Μπάσης είχε την ιδέα.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν δικά σας τραγούδια;
Βεβαίως και υπάρχουν. Θα υπάρχει και ένα τραγούδι σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, το «Λάθος» το οποίο πραγματικά είναι εξαιρετικό κομμάτι, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Θα αποτελεί μέρος κάποιας δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζετε;
Όχι. Έχω κάνει τελευταία μόνο τραγούδια κάποιων φίλων, όπως στον «Ξεριζωμό» του Κώστα Μπαλαχούτη και στο δίσκο του Βαγγέλη Σίμου.

Πέρα από το καινούριο τραγούδι, υπάρχει κάποιο άλλο που θα πείτε και που δεν έχουμε ξανακούσει ζωντανά από εσάς;
Αν και κάνω πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά, βεβαίως είναι και κάποια κομμάτια που δεν έχω πει, τα οποία, όμως, είναι πολύ γνωστά και πολύ καλά τραγούδια.

Δημήτρης Μπάσης
Πρώτη φορά συνεργαζόσαστε εσείς οι τρεις.
Πρώτη φορά συνεργαζόμαστε. Η ιδέα της συνύπαρξης αυτής ήταν δική μου, γιατί ήμουν και πέρυσι σε αυτό το χώρο. Μου είπε ο Μαροσούλης να φτιάξω ένα σχήμα για φέτος. Ανταποκρίθηκαν αμέσως και ο Βασίλης Σκουλάς και η Πίτσα Παπαδοπούλου. Είναι και οι δύο καλλιτέχνες που θαυμάζω πάρα πολύ. Προέρχονται από ένα διαφορετικό είδος και διαφορετική γενιά από μένα, μου αρέσει αυτό το πάντρεμα επί σκηνής και αυτή η διαφορετικότητα των καλλιτεχνών, συν το ότι τους θαυμάζω πάρα πολύ κι έχω την ανάγκη τα τελευταία χρόνια να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που πραγματικά θαυμάζω κι έχουν κάτι να δώσουν. Αυτό είναι το κριτήριό μου για να κάνω κάποια συνεργασία. Νομίζω ότι αυτό που θα ζήσουμε και θα βιώσουμε στο Tas θα είναι νύχτες και Κυριακές μεσημέρια με πάρα πολλά τραγούδια. Το πρόγραμμα έχει μια ποικιλία ηχοχρωμάτων. Τα κρητικά του Σκουλά - και όχι μόνο, διότι ο Σκουλάς έχει ένα εξαιρετικό έντεχνο ρεπερτόριο – και η Πίτσα είναι η γνωστή αρχόντισσα και από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές που έχουμε. Θα συνυπάρξουμε μέσα στο πρόγραμμα σε πολλά σημεία και νομίζω ότι αυτό θέλει ο κόσμος, αλλά αυτό θέλαμε κι εμείς, να πούμε τραγούδια που κάποια ίσως να έχουν και κάποιο πολιτικό λόγο και να ‘ναι και επίκαιρα με όλα αυτά που περνάμε τον τελευταίο καιρό. Πάντοτε ο στόχος μας είναι το πρόγραμμα να καταλήγει σε γλέντι, σε διασκέδαση, διότι αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος, να έρθει κάπου που να ξεφύγει για τρεις – τέσσερις ώρες. Αν πετύχουμε την επόμενη μέρα όταν ξυπνήσει να θυμάται αυτό που έζησε, νομίζω ότι θα ‘χουμε πετύχει το στόχο μας.

Και οι δύο σε χαρακτήρισαν εξαιρετικό νέο λαϊκό τραγουδιστή.
Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω πια πάρα πολλά χρόνια στο χώρο και έχω την πολυτέλεια να επιλέγω τους συνεργάτες μου. Είναι δυο σπουδαίοι άνθρωποι, είναι τόσο χαμηλών τόνων και οι δύο. Για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι, όλοι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες και ειδικά αυτή η γενιά, είναι σπουδαίοι άνθρωποι. Αυτό το είχα βιώσει ήδη από το Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος ήταν ο πιο γενναιόδωρος καλλιτέχνης αυτής της γενιάς. Ανακαλύπτω ότι υπάρχουν κι άλλοι που είναι σπουδαίοι σε αυτό που κάνουν και είναι και χαμηλών και ήπιων τόνων άνθρωποι που δείχνουν το μεγαλείο τους όταν ανέβουν πάνω στη σκηνή. Αυτό μου αρέσει.

Θυμάσαι να μας πεις κάποιο τραγούδι που θα πείτε και τρεις μαζί και θα ‘ναι έκπληξη;
Δεν ξέρω αν θα ‘ναι έκπληξη το ότι θα πούμε όλοι μαζί το «Αυτόν τον κόσμο τον καλό». Είναι, όμως, πολύ σημαντικό ότι το λέει μια κρητική φωνή, μια λαϊκή φωνή σαν της Πίτσας κι εγώ που εκπροσωπώ ας πούμε τη νεότερη γενιά. Μπαίνω στη θέση του ακροατή και ακούω τον Σκουλά στο «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου». Έχει σημεία το πρόγραμμα πραγματικά και συγκινητικά. Θέλω να πει ο κόσμος τι θα θεωρήσει ότι είναι έκπληξη. Εμείς έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα πολύ καλά δομημένο με μία έναρξη για να καλησπερίσουμε τον κόσμο και να δώσουμε το στίγμα του τι θα ακούσει, με αρκετή δόση συνύπαρξης μέσα στο πρόγραμμα και νομίζω η συνεύρεσή μας και στο τέλος με την Πίτσα που θα κλείσουμε το πρόγραμμα, αλλά και ό,τι κάνουμε οι τρεις μας, θα έχει το στοιχείο της έκπληξης.

Είναι ωραίο που κάνετε πολλά πράγματα οι τρεις σας, γιατί πέρυσι ο κ. Γαργανουράκης είχε ένα συγκεκριμένο κομμάτι.
Πέρυσι ο εξαιρετικός φίλος Χαράλαμπος ήταν guest. Τον καλούσαμε στη σκηνή - μετά από 22 χρόνια απουσίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας – με το ρόλο του καλεσμένου, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του κάναμε με τη Μελίνα Ασλανίδου. Φέτος είμαστε και οι τρεις μαζί.

Τι άλλο κάνεις εσύ αυτή την περίοδο;
Προσπαθώ να κάνω το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα, αλλά δεν έχω να ανακοινώσω κάτι, ακόμα. Περιμένω να ξεκινήσει εδώ το πρόγραμμα, να μπούμε σε μια ροή και να ασχοληθώ με τα δισκογραφικά μου, τα οποία τα ‘χω βάλει σε έναν δρόμο και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορώ να σας πω κάποια πράγματα.

Στην Αμερική πως πήγε η περιοδεία;
Εξαιρετικά. Αυτό το ταξίδι ήταν εμπειρία, γιατί είναι μια εντυπωσιακή χώρα, με πολύ ελληνισμό. Παίρνεις το αεροπλάνο και πας στην άλλη άκρη της γης, πχ. στην Αστόρια και συναντάς ελληνικά μαγαζιά, συναντάς ελληνικές σημαίες, συναντάς ένα κομμάτι Ελλάδας. Ήταν πρώτη φορά που έκανα μεγάλο τουρ σε πέντε πολιτείες. Οι συναυλίες πήγαν πολύ καλά και είδα πόσο ανάγκη έχει ο ελληνισμός τους Έλληνες καλλιτέχνες. Θα χαρακτήριζα αυτό το ταξίδι από τα σημαντικά πράγματα του 2013, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο για μένα, αφού έχασα τον πατέρα μου. Το 2012 χάσαμε το Μητροπάνο, οπότε ελπίζω το 2014 να είναι μια καλή χρονιά. Το ‘χουμε ανάγκη όλοι μας, όχι μόνο εγώ προσωπικά. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, θέλει να αρχίσει να βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα. Είναι σε μια κατάσταση που δεν έχει δυνάμεις και αντοχές να σηκωθεί από τον καναπέ του.




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!