«Πολύχρωμοι» Δημήτρης, Λόλα & Bandallusia στο Σταυρό του Νότου!

(VIDEO & PHOTOS) Φεύγοντας απ’ αυτό το live δύο λέξεις στριφογύριζαν στο μυαλό μου: πολύχρωμο & πολύβουο!
«Πολύχρωμοι» Δημήτρης, Λόλα & Bandallusia στο Σταυρό του Νότου! Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δύο λέξεις - χαρακτηρισμοί που, πιο συχνά, αποδίδουμε σε μια… πόλη, αλλά κάπως έτσι περιγράφεται και αυτή η μουσική παράσταση που παρακολούθησα το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου 2015. Ο Δημήτρης Καρράς, η Λόλα Γιαννοπούλου, η «μπάντα του δρόμου» Bandallusia, αλλά και οι Ηλιάνα Κορέτση, Τάκης Ψάρρης & Δρόσος Σκυλλάς, 13 άτομα συνολικά, που όλα έπαιξαν και τραγούδησαν, πάνω σε μία σκηνή, αυτή του Club του Σταυρού του Νότου! Ηχοχρώματα όλων των ειδών, ροκ, λαϊκά, παραδοσιακά, έντεχνα, συνέθεσαν ένα μουσικό πάζλ που είχε τα πάντα, όπως ακριβώς και μια πόλη!

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ακούστηκαν κυρίως τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του τραγουδοποιού Δημήτρη Καρρά και τη σειρά δίσκων 45 στροφών «Γεροντοπείσματα», σαν το «Όλοι για τα μπετά δουλεύουμε» που σε πρώτη εκτέλεση τραγούδησαν μαζί Σωκράτης Μάλαμας & Βασίλης Καρράς, προκαλώντας… σάλο (!), το «Στο ρετιρέ» που τραγούδησε η Φωτεινή Βελεσιώτου κ.α. Η Λόλα Γιαννοπούλου τραγούδησε, μεταξύ άλλων, το δικό της «Μάτια καθαρά» που συμπεριλήφθηκε στα «Γεροντοπείσματα #3», ενώ εντύπωση έκανε με την acapella ερμηνεία της στο «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα». Ο Δημήτρης Καρράς, γνωστός για τις φαινομενικά ετερόκλητες συνεργασίες που δημιουργεί, παρουσίασε επίσης σε πρώτη μετάδοση το νέο του τραγούδι, που θα κυκλοφορήσει σύντομα στο 6ο και τελευταίο 45ρι της σειράς, αποκαλύπτοντας και τον ερμηνευτή του, που όμως λέω να σας τον κρατήσω έκπληξη!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την «Υπόγα» του Κώστα Μπέζου και το «Χειμωνιάτικο πρωί» της Ελένης Βιτάλη από τους Λόλα Γιαννοπούλου & Τάκη Ψάρρη, οι οποίοι αμέσως μετά υποδέχτηκαν στη σκηνή τους υπέροχους Bandallusia, για να ακουστεί το πρώτο τους δισκογραφημένο τραγούδι, με τίτλο «Στου κέντρου τον τεκέ» που έγραψε ο Δημήτρης Καρράς και κυκλοφόρησε με τα «Γεροντοπείσματα #5». Ακολούθησαν κάποια δικά τους ακυκλοφόρητα τραγούδια, καθώς και άλλα, έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά, όπως «Αυτό που κόβεις μόνος σου (αλεπού)», «Όσο βαρούν τα σίδερα», «360 χλμ». Για το φινάλε, όλοι οι καλλιτέχνες επί σκηνής τραγούδησαν κι έπαιξαν μαζί το «Έτσι οι μέρες περνούν» του Δημήτρη Καρρά, καθώς και τα «Σιγά μην κλάψω» του Γιάννη Αγγελάκα και «Μετριότητα» - ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι των «Βαρέα & Ανθυγιεινά» σε μουσική Βασίλη & Δημήτρη Ευφροσινίδη και στίχους Σεραφείμ Σίγμα - για encore.

Έπαιξαν και τραγούδησαν:
Δημήτρης Καρράς: Φωνή, κιθάρες
Ηλιάνα Κορέτση: Φωνή, βιολοντσέλο
Δρόσος Σκυλλάς: Κρουστά
Τάκης Ψάρρης: Φωνή

Οι Bandallusia είναι:
Ηλιάνα Πασπάλα: Φωνή
Γιώργος Αντωνίου: Φωνή, κρουστά
Ορέστης Γαργουλάκης: Φλάουτο
Αλέξανδρος Ορφανός: Λύρα, τρομπέτα, έγχορδα
Στέλιος Χρυσανθόπουλος: Μπάσο, μπουζούκι, βιολί
Κωστής Παναγούλης: Κλασική κιθάρα
Μιχάλης Χρήστου: Μπαγλαμά, μπουζούκι
Αποστόλης Σταθόπουλος: Κιθάρα, μπαγλαμά

Η παράσταση θα επαναληφθεί στο Club του Σταυρού του Νότου την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!