Ποιος έπεισε τον Γιάννη Κότσιρα να κόψει το τσιγάρο;

Η αποκάλυψη του Γιάννη Κότσιρα στην πρόσφατη συναυλία του με τον Γιώργο Νταλάρα στη Θεσσαλονίκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σαν σήμερα…

Στις 5 Οκτωβρίου του 1969 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Γιάννης Κότσιρας…

«Στο τσιγάρο που κρατώ, στον ένα μου θεό…»

«Για αυτό, πάλευε η μάνα μου, πάλευε η αδερφή μου, πάλευε ο πατέρας μου, πάλευαν οι φίλοι μου να το κόψω και με κατάφερε ο Νταλάρας… Αλήθεια… Κι όχι μόνο αυτό, αφού με κατάφερε να κόψω το τσιγάρο, τον έβαλα να βάλει και στο στόμα του για πρώτη φορά…»

Με αυτά τα λόγια αποκάλυψε ο Γιάννης Κότσιρας πριν από λίγες μέρες, ότι ενώ η μάνα του, ο πατέρας του, η αδερφή του και οι φίλοι του πάλευαν για να κόψει το τσιγάρο, τελικά αυτό το κατάφερε ένας φανατικός αντικαπνιστής. Ο Γιώργος Νταλάρας! Ο οποίος όμως τελικά το «έβαλε στο στόμα του», τραγουδώντας, μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα, το περίφημο «Τσιγάρο» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της Ελένης Ζιώγα.

Όλα αυτά συνέβησαν την Πρωτομηνιά του περασμένου Σεπτέμβρη, λίγο πριν το φινάλε της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα και του Γιάννη Κότσιρα στο κατάμεστο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης.

Μαζί τους ήταν η Ασπασία Στρατηγού και οι μουσικοί: Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, τζουρά, λαούτο), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Νίκος Ζέρβας (πιάνο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (τύμπανα), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Κώστας Μιχαλός (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα) και Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πιάνο, πλήκτρα). Τον ήχο φρόντισαν ο Βαγγέλης Κουλούρης και ο Αντώνης Ζαχόπουλος και τους φωτισμούς ο Γιάννης Μανιατάκος.

Κεντρική φωτογραφία: Μάκης Ιωακειμίδης
Video: Θανάσης Γιώγλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!