Πένυ Παπακωνσταντίνου & Μάνος Πυροβολάκης στο Nueva Trova (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Οι συνεργασίες γενικά προκύπτουνε χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, τουλάχιστον…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

σε μένα. Όσες έχω κάνει, δεν έγιναν εσκεμμένα ή επί τούτου, απλά έτυχαν» μας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η μουσικός και τραγουδοποιός Πένυ Παπακωνσταντίνου, και έχοντας παρακολουθήσει την παράστασή της στο Nueva Trova την Πέμπτη 31 Μαΐου 2013, θα έλεγα πως όχι απλά έτυχαν, αλλά πέτυχαν κιόλας!

Ο Μάνος Πυροβολάκης και η Πένυ πειραματίστηκαν πάνω σε jazz & funk διασκευές πασίγνωστων λαϊκών, ρεμπέτικων και παραδοσιακών κομματιών, όπως η «Βοσκοπούλα», ο «Καϊξής» κ.α. σε συνδυασμό με τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές της, το «Φεγγάρι στην ταράτσα» και το «Ο Νοτιάς των

λίγων», αλλά και κομμάτια του Μάνου, όπως «Στης εκκλησιάς την πόρτα», «Τι μας ενώνει» κ.ά. Την ιδιαίτερη βραδιά, παρακολούθησαν η ερμηνεύτρια Σαββέρια Μαριολά, η οποία μοιράστηκε τη σκηνή με την Πένυ για να τραγουδήσουν μαζί το κομμάτι τους «Ο πόνος όταν τραγουδά» το οποίο εμπεριέχεται στο «Νοτιά των λίγων», αλλά και η ηθοποιός Καλλιρόη Μυριαγκού, η οποία επίσης συμμετέχει στο δίσκο. Να σημειωθεί σε παρένθεση, πως σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Σαββέριας Μαριολά.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το ιδιαίτερο «ταίριασμα» του Μάνου με την Πένυ, οι

οποίοι αν και δεν είχαν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν, έδειξαν να έχουν μια όμορφη, καλλιτεχνική «χημεία» μεταξύ τους, που θα είχε ενδιαφέρον να επαναληφθεί. Η Πένυ Παπακωνσταντίνου ήταν σπουδαία στις ερμηνείες της, όπου ήταν εμφανής η μουσική της παιδεία. Επίσης, εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στους μουσικούς για τα σπουδαία τους παιξίματα. Έπαιξε πλήκτρα ο Λευτέρης Πουλιού, κρουστά ο Γιάννης Μουτσάκης και τσέλο, εκτάκτως και μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά, ο Μιχάλης Πορφύρης, που «έβγαλε» εξαιρετικά το πρόγραμμα με μία μόνο πρόβα κι εντυπωσίασε με τους μουσικούς του διαλόγους με τη βιολόλυρα του Μάνου Πυροβολάκη.

Φωτογραφίες: Τζένη Παρασκευοπούλου


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!