Πασπαλά & Apurimac στο Γυάλινο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Στις 11 ακριβώς χαμήλωσαν τα φώτα και η Λατινοαμερικάνικη μουσική που έπαιζε στα ηχεία. Πάνω στην…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

κατεβασμένη αυλαία του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου ξεκίνησε η προβολή του video clip «Mi ultimo tango en Atenas» της πρόσφατης συνεργασίας της Έλλης Πασπαλά με τους Apurimac. Ένα ατμοσφαιρικό video που στο You tube αριθμεί πάνω από 235.000 views. Η προβολή τελείωσε με ένα θερμό χειροκρότημα και καθώς ανέβαινε η αυλαία οι Apurimac μας υποδέχτηκαν κι αυτοί με ένα ρυθμικό χειροκρότημα που στη συνέχεια εξελίχθηκε στο «O ye como va» του Santana. Ο Daniel ο Αργεντίνος αρχηγός των Apurimac ευχαρίστησε το κοινό που επέλεξε να περάσει την βραδιά του στο Γυάλινο και ξεκίνησε το πρόγραμμα με Κουβανέζικους ρυθμούς. Οι σερβιτόρες του Γυάλινου μας έφεραν κάτι μαύρα κουτάκια από αναψυκτικά που είχαν μέσα «φακές και ρύζι» και όπως μας εξήγησε ο Daniel: «Αυτά είναι όργανα» και υποσχέθηκε πως θα μας μάθαινε στην πορεία πως τα χρησιμοποιούμε. Στη συνέχεια ήρθε το «Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες» του Τσιτσάνη που το διασκεύασαν έξυπνα οι Apurimac σε ρυθμό τσα-τσα.

«Πιάστε το όργανό σας» μας παρότρυνε χιουμοριστικά ο Daniel και έδειξε σε όλους πως, σα να χτυπάς στο σεϊκερ τον φραπέ μπορείς να κάνεις μουσική. Μέσα σε αυτό το ρυθμικό τιτίβισμα εμφανίστηκε η Πασπαλά με το «Σ’ αγαπώ» του Καλατζόπουλου. Ο λυρισμός της Πασπαλά συνοδευόταν από τους λατίνικους ρυθμούς του συγκροτήματος. Το Τσαράγκο, το Περουβιάνικο κιθαρόνι άρχισε τον ρυθμό για το «Λευκό μου γιασεμί». Η ατμόσφαιρα άρχισε να ζεσταίνεται και η Έλλη ερμήνευσε μοναδικά το «Meglio stasera» του Ennio Morricone. Tα φώτα χαμήλωσαν και το πιάνο άρχισε το «Μαρόκο» των Κραουνάκη και Νικολακοπούλου. Το τραγούδι ξεκίνησε σα μια νοσταλγική καντάδα και στη συνέχεια έγινε ένα χορευτικό τραγούδι με τις τρομπέτες να σε ξεσηκώνουν και τον Daniel να τραγουδά στα Ισπανικά «Μιά νύχτα στο Μαρόκο». Σε αυτή την κορύφωση η Πασπαλά υποκλίθηκε και οι Apurimac επέστρεψαν στο Κουβανέζικο ρεπερτόριο.

Ένα ζευγάρι χορευτές, η Yman κι ο Alex χόρεψαν επί σκηνής και μας έδειξαν πως χαίρονται την μουσική οι Κουβανοί. Το κέφι άρχισε να φουντώνει. Ο Daniel κάθε τόσο παρότρυνε: «Πιάστε το όργανό σας!» Η χαρά καθρεφτιζόταν σε όλα τα πρόσωπα. Οι χορευτές κατέβηκαν στην αίθουσα και άρχισαν να παρασύρουν τους θεατές να χορέψουν… Σηκώθηκαν γύρω γύρω χορευτές που χόρευαν όσο καλά και οι επαγγελματίες. Όταν τραγούδησαν το «Δεν προλαβαίνω» σχηματίστηκε μια μεγάλη ουρά από χορευτές που τριγύριζαν μέσα στην αίθουσα ανάμεσα στα καθίσματα παρασύροντας ο ένας τον άλλον και απαντούσαν χορωδιακά
στις χιουμοριστικές ερωτήσεις του Daniel: «Δεν προλαβαίνω!» Ο Daniel δεν σταμάτησε σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος να δίνει χιουμοριστικές συμβουλές «πτώχευσης ως βέρος Αργεντίνος. Με ένα θερμό χειροκρότημα ξαναβγήκε η Πασπαλά τραγουδώντας Χατζιδάκι, το «Πες μου μια λέξη», αγγλικές διασκευές και το αγαπημένο «Λουλούδι του δάσους» του Χάρη Κατσιμίχα. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ύμνο στον Τσε Γκεβάρα που το αφιέρωσαν οι Apurimac στη μνήμη του Ούγκο Τσάβες.

Το β΄μέρος συνέχισε με διασκευές Πλέσσα, Ζαμπέτα, Χατζιδάκι, Ρεμπούτσικα σε ζωντανούς κουβανέζικους και βραζιλιάνικους ρυθμούς. Μοναδική στιγμή όταν τραγούδησε η Έλλη το «Amando mio» που καταχειροκροτήθηκε από όλους. Το πρόγραμμα τελείωσε με όλους στη σκηνή να τραγουδούν «Το πειρατικό του Captain Jimmy». Ο κόσμος δεν τους άφησε να φύγουν και για μπιζ τραγούδησε η Έλλη το «Temptation» του Tom Waits. Το κοινό όρθιο χόρευε και χειροκροτούσε την τολμηρή αυτή σύμπραξη. «Bouenas Notches gracias Gialino» φώναξε ο Daniel και στα ηχεία ξαναέβαλαν τραγούδια από την Κούβα την Βραζιλία και την Αργεντινή.

Οι Apurimac είναι:
Daniel Armando - Timbales, congas, zamponia, percussion, τραγούδι
Δημήτρης Βαρελάς – Μπάσο
Μάκης Παπαγαβριήλ - Κιθάρα, κρουστά, τραγούδι
Βαγγέλης Κατσαρέλης – Τρομπέτα, κρουστά
Δημήτρης Καραγιάννης – Σαξόφωνο, κρουστά
Σταύρος Λίνος – Πιάνο, cajón
Pedro Fabián Cordova - Congas, cajón, zamponia, charango, quena, τραγούδι.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!