Παντελής Θαλασσινός – «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Στον κατάμεστο χώρο του Συλλόγου Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη και σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο ιδιαίτερα για τα μέλη του συλλόγου,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
που έχουν έντονες τις μνήμες της προσφυγιάς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2013 η παρουσίαση του τραγουδιού «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» που ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός.

Το τραγούδι, σε στίχους Στέλιου Μαργωμένου & μουσική Θανάση Βασιλά γράφτηκε με αφορμή την ιστορική επαναλειτουργία του σχολείου της Ίμβρου μετά από πέντε δεκαετίες, όπως προλόγισαν στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος Πάρης Ασανάκης και τα μέλη του συλλόγου Ναταλία Μαργωμένου & Νίκος Κοιλός. Ο Παντελής Θαλασσινός ήταν, βεβαίως, εκεί για να παρουσιάσει το κομμάτι ζωντανά μαζί με συνεργάτες του, το συνθέτη Θανάση Βασιλά στο μπουζούκι, το Γιάννη Ματσούκα στην κιθάρα, τον Άγγελο Κουσάκη στα κρουστά, τον Αντώνη Τζίκα στο ακουστικό μπάσο & φυσικά τον Λάζο Ιωαννίδη που προσέδωσε στο τραγούδι το ιδιαίτερο χρώμα του με την ποντιακή του λύρα. Εκτός από την «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» που ακούστηκε στην αρχή και στο τέλος του μουσικού προγράμματος, ο Παντελής Θαλασσινός ερμήνευσε, καταχειροκροτούμενος, τα «Σμυρναίικα τραγούδια», το «Ανάθεμά σε» & προς ευχάριστη έκπληξη, το «Τσάμπασιν».

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί το τραγούδι σε συλλεκτική, υλική έκδοση περιορισμένων αντιτύπων, καθώς ευρέως διατίθεται από το Ogdoo Music Group μόνο σε ψηφιακή μορφή, σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Μεταξύ των παραβρισκόμενων διακρίναμε το Γιώργο Νταλάρα, την κ. Άννα Νταλάρα, το Νίκο Μουρατίδη, τον εκδότη του περιοδικού "Μετρονόμος" Θανάση Συλιβό, & τους τραγουδιστές Χάρη Μακρή, Κωνσταντίνο Θαλασσοχώρη & Γιώργο Τσιριγώτη. Εκ μέρους του Ogdoo Music Group παραβρέθηκαν ο ιδιοκτήτης κ. Νίκος Αναγνωστάκης, ο διευθυντής ύλης κ. Κώστας Μπαλαχούτης, ο γενικός διευθυντής κ. Αντώνης Αναγνωστάκης και οι συντάκτες μας Άρης Αναγνωστόπουλος & Καλή Βανδώρου.

Της παρουσίασης ακολούθησε μπουφές για όλους, ενδεικτικός της άψογης φιλοξενίας του Συλλόγου Ιμβρίων.

Video: Καλή Βανδώρου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!