Ο Παντελής Θαλασσινός στο Βεάκειο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Απόλυτη χαρά και ικανοποίηση θα πρέπει να αισθάνεται ο Παντελής Θαλασσινός μετά το…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

πέρας της χθεσινής του συναυλίας στο Βεάκειο! Το θέατρο, αν και καθημερινή, ήταν γεμάτο από κόσμο που δε σταμάτησε στιγμή να χειροκροτεί και να εκδηλώνει την αγάπη του προς τον καλλιτέχνη, που βρέθηκε ξανά «εντός έδρας» μετά από αρκετό καιρό και προσέφερε στους φίλους του μια πραγματικά πολύ όμορφη συναυλία, απ’ όπου κανείς δεν έφυγε δυσαρεστημένος. Εκεί ήμασταν κι εμείς, παρέα με τους τυχερούς αναγνώστες του www.ogdoo.gr οι οποίοι, έχοντας κερδίσει VIP προσκλήσεις, συνάντησαν τον Παντελή Θαλασσινό στο καμαρίνι του πριν την έναρξη της συναυλίας και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο ίδιος ο Παντελής Θαλασσινός, λιτός κι απέριττος όπως πάντα, «συστήνοντας» στον κόσμο τα περισσότερα από τα κομμάτια του καινούριου CD με τίτλο «10 τραγούδια της Ελπίδας». Συνέχισε με

παλιές κι αγαπημένες επιτυχίες δικές του, αλλά και άλλων συνθετών, όπως «Στο κάστρο το παλιό», «Αύγουστος είναι», «Εισιτήριο στην τσέπη σου», «Ο πατέρας», «Ένα τσιγάρο ζήτησα» - όπου τραγούδησε και ο Δημήτρης Πάντος«Τα λόγια και τα χρόνια», «Ανάθεμά σε» κ.α. για να κορυφώσει προς το τέλος με τα «Σμυρναίικα τραγούδια» και τα «Καράβια Χιώτικα».
Η Νάνα Μπινοπούλου που είπε, μεταξύ άλλων, αρκετά γνωστά τραγούδια («Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς», «Μέλισσες» κ.α.), στάθηκε επάξια στη σκηνή τόσο μόνη της, όσο και στο πλευρό του Παντελή. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εξαιρετική 8μελή ορχήστρα του σχήματος, που πραγματικά προσέφερε στην όλη ατμόσφαιρα και μάλιστα καθόλου διεκπεραιωτικά, καθώς κάθε μουσικός ξεχωριστά έδωσε το προσωπικό του στίγμα με αυτοσχεδιασμούς, ακόμα και με… χορογραφίες. «Είμαστε και χορευταράδες» είπε κάποια στιγμή ο Παντελής Θαλασσινός με την αμεσότητα και το χιούμορ που τον διακρίνει. Πολύ όμορφα και τα «περάσματα» της ορχήστρας από το ένα κομμάτι στο άλλο στα σημεία όπου δεν υπήρχε διακοπή, καθώς και η γενικότερη ροή του προγράμματος.



Στο δεύτερο μέρος και μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, υπήρξε μια ευχάριστη για όλους έκπληξη, αφού οι «Λαθρεπιβάτες» τραγούδησαν ξανά μαζί στον Πειραιά, στο μέρος δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησαν… Ο Γιάννης Νικολάου που βρέθηκε στο χώρο για να παρακολουθήσει τη συναυλία και ο Παντελής Θαλασσινός θύμισαν στους θεατές τραγούδια διαχρονικά κι αγαπημένα από την εποχή που οι δύο τους δημιουργούσαν μαζί, όπως τα «Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω» και «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Στο encore, που αναπόφευκτα ακολούθησε την «καληνύχτα» του Παντελή Θαλασσινού, τραγούδησε ένα κομμάτι ακόμα η Νανά Μπινοπούλου και τρία ο ίδιος, κλείνοντας οριστικά τη βραδιά με το «Άσπρο Περιστέρι» των Νίκου Γκάτσου & Μάνου Χατζιδάκι.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Γάσιας – βιολί | Γιάννης Πλαγιαννάκος – μπάσο | Γιώργος Μακρής – γκάιντες, πνευστά |Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι | Φίλιππος Λευκαδίτης – κρουστά | Στέλιος Φραγκούς – πλήκτρα |Νίκος Μέρμηγκας – λαούτο | Δημήτρης Πάντος – κιθάρες.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Γιώργο Χριστοδούλου & τον Παντελή Θαλασσινό για τη φιλοξενία τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!