Ο ωραίος Νταλάρας με την ωραία παρέα του στο «Ρεμπέτικο»

(VIDEO) Τα αυτονόητα στις μέρες μας έχουν χριστεί πολύτιμα ζητούμενα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το ότι ο Γιώργος Νταλάρας κατέχει βαθιά τα μυστικά του Ρεμπέτικου και του Κλασικού Λαϊκού Τραγουδιού, θεωρώ πως είναι δεδομένο αδιαμφισβήτητο.

Επίσης η χροιά της φωνής του είναι απολύτως συμβατή με τον ορθόδοξο κορμό αυτού του είδους και ικανή -σε «πακέτο» με την προσωπικότητα του- να ταξιδεύει τα «ιερά και όσια» της κατηγορίας με αξιώσεις στο νεότερο ακροατήριο.

Μάστορας ευφυής και διορατικός, φροντίζει, όταν δεν πρωτοπορεί, να πράττει τα αυτονόητα, που ελλείψει συνοδοιπόρων, κατάντησαν ζητούμενα.

Εμπλουτίζει την ομάδα με νέους φρέσκους «παίκτες», τους εντάσσει στο κλίμα του… του γηπέδου και βγαίνει νικητής.

Κάπως έτσι τσίμπησε το «νέο αστέρι», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο Νταλάρας τον Γιάννη Διονυσίου, αλλά και τους «δοκιμασμένους» πλέον Βασίλη Κορακάκη (είδα και τον μπαμπά Βαγγέλη στο κοινό να καμαρώνει τον γιο), Κατερίνα Παπαδοπούλου και Ασπασία Στρατηγού.

Όλοι τους εξαιρετικοί, δέχτηκαν τα κολακευτικά λόγια του αρχηγού - πρωταγωνιστή  Ο Διονυσίου πάντως έχει το δικό του γκελ στο κοινό. 

Και βέβαια υπάρχει και η ορχηστράρα που και αυτή με τη σειρά της ανανεώνεται έχοντας πάντα τους σταθερούς πυλώνες της. 

Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας, Κωνσταντίνος Γεδίκης, Βασίλης Κορακάκης, Νίκος Σαμαράς (μπουζούκι), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Ανδρέας Παπάς, Στράτος Σαμιώτης (κρουστά).

Ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας δηλώνει:

«Το ρεμπέτικο είναι το πιο επαναστατικό και το πιο ζωντανό είδος της μουσικής μας. Θεωρώ ότι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα γίνει μουσειακό ή γραφικό. Θα συγκινεί και θα εμπνέει πάντα, τους πιο αξιόλογους, ταλαντούχους κι ευαίσθητους ανθρώπους κάθε γενιάς. Τους μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές, που στην ουσία είναι η μεγάλη ελπίδα του ελληνικού τραγουδιού. Κάθε φορά που καταπιάνομαι με αυτό το τραγούδι, όσο βαθιά κι αν είναι ριζωμένο μέσα μου μουσικά, ανακαλύπτω ακόμη άγνωστα πράγματα, στους μουσικούς δρόμους, στις ερμηνείες, στον δυναμισμό και στην ιδιαιτερότητα με την οποία οι στίχοι αποτυπώνουν συναισθήματα και γεγονότα, συμβάλλοντας αποφασιστικά σε αυτήν την τοιχογραφία της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης και του ήθους του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού...».

Είδα την παράσταση, και σαν «κατακλείδα» μπορώ να πω πως «καθάρισαν τα αυτιά και η ψυχή μου».

Το ωραίο ήταν πως αντίκρισα πολύ κόσμο και μάλιστα με δυναμική συμμετοχή. Οι ηλικίες βέβαια στην πλειονότητά τους ώριμες αλλά υπήρχε και νεαρόκοσμος.

«Κιβωτός» ο Νταλάρας και ο τρόπος του. Ο χρόνος βέβαια είναι εχθρός ακόμη και για τους «Θεούς» ειδικά όταν βάζουν τον πήχη ψηλά, αλλά υπάρχουν στιγμές που λες… είναι μονάκριβος.

Απολαυστικός και στην επικοινωνία του με τον κόσμο αλλά και με τους συνεργάτες του.

Ωραία και τα γραφικά του Christmas Theater που συνοδεύουν στη γιγαντοοθόνη κάθε τραγούδι με αναφορές στους δημιουργούς, με δάνεια μεταξύ άλλων και από τα γραφιστικά του ogdoo.gr.

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας
Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Ta video από την παράσταση είναι απ’ το κανάλι της Γεωργίας Κόλλια.



ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!