Ο Γιώργος Νταλάρας «επανατοποθετείται» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Προσδοκώντας στα επόμενα χρόνια, ο κατάλογος του Γιώργου Νταλάρα «επανατοποθετείται», σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί εκ νέου στην… 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/12/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
κυκλοφορία το υλικό του. Τόσο η «φωτεινή πλευρά» των 45 χρόνων της καριέρας του, όσο και κάποια τραγούδια που – όπως λέει κι ο ίδιος στο σχετικό σημείωμα της έκδοσης – δε «φωτίστηκαν και μοιραία έμειναν στη σκιά των άλλων». Αρχίζει, λοιπόν, αυτή η σειρά με τα «Τραγούδια των Αγίων» - τα τραγούδια βιώματα του Γιώργου Νταλάρα, μέσα από τη «θητεία» του στην ιστορία του ρεμπέτικου και με τις «Διφωνίες» - μια επιλογή από τις «συναντήσεις» του στη δισκογραφία με άλλες φωνές, ποικίλες σε εποχές, είδη και χώρες».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δελτίο τύπου που μας μοιράστηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2013 στον κατάμεστο πέμπτο όροφο του Public, όπου ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίασε τις δύο πρώτες από μια σειρά επανεκδόσεων του δισκογραφικού έργου του, που δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς την εποχή της πρώτης κυκλοφορίας του, για διάφορους λόγους.

Την εκδήλωση προλόγισε η Μαργαρίτα Μάτσα που τόνισε πως στόχος είναι η επανακυκλοφορία δύο ανάλογων εκδόσεων από τον μακρύ κατάλογο των 62 τίτλων του ερμηνευτή ανά μήνα, κι ακολούθησαν ο Ξενοφών Ραράκος, ο Ηλίας Μπενέτος και ο Γιώργος Τσάμπρας που συνεργάστηκαν στην επιμέλεια των εκδόσεων. Στη συνέχεια και μετά από σύντομη ομιλία, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίασε ζωντανά αρκετά από τα τραγούδια των δίσκων με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας. Παρόντες διακρίναμε το Μάνο Ελευθερίου, το Στέλιο Βαμβακάρη και άλλους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς αύριο θα ακολουθήσει πλήρες, αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό και ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Νταλάρα βιντεοσκοπημένη.

Φωτογραφίες: Άρης Αναγνωστόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!