Ο Γιάννης Πάριος «μας χαμογέλασε» με φόντο την Ακρόπολη

(PHOTOS) «Έλα μου, χαμογέλα μου» ονομάζεται το νέο CD του Γιάννη Πάριου, που παρουσιάστηκε στο Διόνυσο με θέα την Ακρόπολη.
Ο Γιάννης Πάριος «μας χαμογέλασε» με φόντο την Ακρόπολη Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για ένα δίσκο με νέο υλικό, μέσα από τον οποίο ήδη γνωρίσαμε το τραγούδι «Εσύ αλλού κι εγώ στην Πάρο». Περιλαμβάνει συνολικά 12 τραγούδια, μεταξύ των οποίων κι ένα ντουέτο με τη Μελίνα Ασλανίδου, όλα σε στίχους & μουσική του Γιάννη Πάριου, εκτός από το «Απόψε σε θυμήθηκα», όπου τη μουσική συνυπογράφει με το Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Μαέστρος και ενορχηστρωτής της δουλειάς, ο Ντίνος Γεωργούντζος.

Η παρουσίαση του «Έλα μου, χαμογέλα μου» έγινε το βράδυ της Τρίτης 31 Μαΐου 2016, στο Διόνυσο, με θέα την Ακρόπολη, παρουσία δημοσιογράφων, συντελεστών και συνεργατών του Γιάννη Πάριου, όπως ο Γιώργος Κατσαρός.
parios03
Εκ μέρους της ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, η κ. Μαργαρίτα Μάτσα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, ελάχιστα πράγματα στη δισκογραφία μπορούν να ταράξουν τα νερά, νομίζω όμως ότι ένα καινούριο άλμπουμ του Γιάννη Πάριου, μετά από αρκετά χρόνια, μπορεί και να τα ταράξει. Ο Γιάννης Πάριος έχει ένα μοναδικό χάρισμα, να εκφράζει με τα λόγια και τη μουσική του, με τον πιο άμεσο και ειλικρινή τρόπο, αυτό που αισθανόμαστε όλοι μας. Γι’ αυτό και τα τραγούδια του είναι διαχρονικά και ο ίδιος τόσο αγαπημένος».

Πρόσθεσε επίσης πως το νέο CD κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Ιουνίου με το Πρώτο Θέμα και σε όλα τα καταστήματα δίσκων από τη Δευτέρα, ενώ αποκάλυψε πως ο Γιάννης Πάριος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, στις 17 Σεπτεμβρίου.
parios10
Ο Γιάννης Πάριος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, οι οποίοι συντέλεσαν στη δημιουργία του νέου δίσκου. «Ήταν ανάγκη της ψυχής μου. Τίποτα άλλο. Με ενδιαφέρει να έχει επιτυχία - όποιος βγάζει δίσκο και πει το αντίθετο, θα είναι ψεύτης. Με ενδιαφέρει να τον αγαπήσει και να τον αγκαλιάσει ο κόσμος. Δε με ενδιαφέρει - να το πω λαϊκά - να κονομήσω» κατέληξε, δίνοντας το λόγο στον ενορχηστρωτή του, «τον οποίο ακόμα παιδεύει».

Ο Ντίνος Γεωργούντζος με τη σειρά του δήλωσε πως είναι προνόμιο να απολαμβάνει το «παίδεμα» του Γιάννη Πάριου, με την έννοια της παίδευσης, του να μαθαίνει δίπλα στο μεγάλο αυτό καλλιτέχνη. «Αυτή η δουλειά έχει δύο μεγάλους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται. Ο ένας είναι το στιχουργικό μέρος, στο οποίο ξετυλίγεται το ταλέντο του στιχουργού - ποιητή, αν επιτρέπετε κατά τη γνώμη μου, Γιάννη Πάριου, το οποίο, εδώ που τα λέμε, πάντα επισκιάζεται από τη δεινότητά του στο τραγούδι, αλλά παραμένει ζωντανή η καταπληκτική ικανότητα στο να γράφει στίχους. Δεύτερος, το μουσικό μέρος, το οποίο κατά παράβαση προς το τι συμβαίνει σήμερα, είναι απόλυτα του Γιάννη. Έχουμε τραγουδήσει μαζί όλες τις νότες, από την πρώτη της εισαγωγής, μέχρι την τελευταία του φινάλε, έχει βάλει το χέρι του παντού κι ευτυχώς, γιατί κι εγώ μετά από τόσα χρόνια που είμαι ενεργός στη δισκογραφία, είτε παίζοντας, είτε ενορχηστρώνοντας, έμαθα ότι τελικά, όταν πρόκειται να δώσεις σε ένα έργο ψυχή, πρέπει να το έχεις διυλίσει από τη ψυχή σου, άρα πρέπει να το έχεις ζήσει πάρα πολύ καλά μέσα σου και να το έχεις κάνει δικό σου, ώστε μετά να μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι συμμετείχες σ’ αυτό. Και χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια αίσθηση αποκομίσαμε και από τους υπέροχους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση, ακόμα κι από τον ηχολήπτη, τον Ηλία Λάκκα, ο οποίος τόσο πολύ αγάπησε αυτή τη δουλειά, που έβαλε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας και της αγάπης του. Πραγματικά, δεν είναι ένα εμπορικό πόνημα, αλλά μια κατάθεση ψυχής, από έναν άνθρωπο ο οποίος, όπως είπε κι ο ίδιος, δεν είχε ανάγκη να κάνει έναν ακόμα δίσκο, αλλά μάλλον να παρουσιάσει αυτό που θεωρεί επίκαιρο, όπως κάποια φορά είχε πει «κατ’ αντίθεσιν της γενικής υστερίας των καιρών».

Ο Γιάννης Πάριος έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας από καρδιάς συντελεστές και παραβρισκόμενους, με την ευχή «ό,τι κι αν γίνει, να ‘μαστε καλά».
parios14

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!