Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε τα «Χρονικό» & «Εντεύθεν»

Δύο έργα σε μία συναυλία με τους: Νατάσσα Μποφίλιου, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώργο Νταλάρα, Δήμο Αναστασιάδη, Δάφνη Ζουρνατζή κ.α.
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε τα «Χρονικό» & «Εντεύθεν» Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ του Σαββάτο 31 Οκτωβρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Γιάννης Μαρκόπουλος πραγματοποίησε την εξ αναβολής μεγάλη συναυλία του, όπου σε τρία μέρη παρουσιάστηκαν ολόκληρα τα έργα «Χρονικό», «Εντεύθεν» και μια επιλογή διαχρονικών τραγουδιών του, με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, κυρίως εγχόρδων.

Η συναυλία ξεκίνησε με μια αναφορά στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου κι αμέσως μετά, Μίλτος Πασχαλίδης & Νατάσσα Μποφίλιου τραγούδησαν τα κομμάτια του «Χρονικού», σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, που πρώτοι ερμήνευσαν οι αείμνηστοι Νίκος Ξυλούρης & Μαρία Δημητριάδη. Μαζί τους και η 12μελής μικτή χορωδία Fons Musicalis. Και οι δύο αποδείχτηκαν εξαιρετικές επιλογές, αφού απέδωσαν το έργο με απόλυτη επάρκεια, δίνοντας το προσωπικό τους στίγμα, χωρίς να αλλοιώνουν τη δυναμική του.
MILTOS PASXALIDHS NATASSA MPOFILIOY
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, μετά από μικρό διάλειμμα, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής εργασίας του συνθέτη, που έχει τον τίτλο «Εντεύθεν». Μιας εργασίας, που ο Γιάννης Μαρκόπουλος «κυοφορούσε» μία εικοσαετία κι αποτελείται από τραγούδια με αυτούσιες μελωδίες που συνέλαβε από τα νεανικά του χρόνια, άλλες που επεξεργάστηκε για χρόνια και άλλες που ολοκλήρωσε στις αρχές του 2015. Στους στίχους συναντάμε μελοποιημένα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, του Βύρωνα Λεοντάρη και του Γιώργου Βολουδάκη, αλλά και τις υπογραφές του ίδιου του συνθέτη, του Γιώργου Σκούρτη και του Πόλυ Κυριακού. Για τη ζωντανή απόδοση αυτού του έργου επέλεξε το Γιώργο Νταλάρα, που βεβαίως και δικαίως ξεχώρισε, το Δήμο Αναστασιάδη & τη Δάφνη Ζουρνατζή που τραγουδούν και στο δίσκο, αλλά και τον Απόστολο Κίτσο. Συμμετείχε κι εδώ η χορωδία Fons Musicalis και παιδική χορωδία.

Το τρίτο μέρος της παράστασης, που δεν το περιμέναμε, αλλά ήρθε σαν μια πολύ όμορφη έκπληξη, αποτελούνταν από διαχρονικά τραγούδια του συνθέτη, όπως «Παραπονεμένα λόγια», «Τα λόγια και τα χρόνια», «Ελλάδα (Λένγκω)», «Η μάνα του Αλέξανδρου», αλλά και το «Πέρα από τη θάλασσα», που τραγούδησε η 13χρονη μαθήτρια Γεωργία Φασουλάκη, γοητεύοντας το κοινό με την τραγουδιστική της έκταση.

Η βραδιά έκλεισε με το θρυλικό «Ζαβαρακατρανέμια», υπό τις επευφημίες του κοινού που τίμησε με την παρουσία του το σπουδαίο συνθέτη και κατ’ επέκταση την τεράστια παρακαταθήκη του στο μουσικό γίγνεσθαι του τόπου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!