Νότης Μαυρουδής στο Μουσικό Προαύλιο Badminton (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Μια εξαιρετική συναυλία με πρωταγωνιστή τον Νότη Μαυρουδή. Μαζί του η Γιώτα Νέγκα και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος στο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

 

τραγούδι ο Γιώργος Τοσικιάν στην κιθάρα, ο Μάνος Αβαράκης στη φυσαρμόνικα και τα φλάουτα.

 

Από πέρυσι το καλοκαίρι, ο Μιχάλης Κουμπιός ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών εκδηλώσεων στο Προαύλιο του Θεάτρου Badminton, προβάλλοντας το καλό ελληνικό τραγούδι. Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι οι «Προσωπικές Διαδρομές» σπουδαίων ελλήνων καλλιτεχνών.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια από όλη την πορεία του Νότη Μαυρουδή, από τους πρώτους δίσκους του μέχρι την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά «Στου χρόνου τις καταπακτές», και όχι μόνο. Η Γιώτα Νέγκα, μάγεψε με τις ερμηνείες της σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, όπως τα «Φώναξέ με», «Ζεϊμπέκικος αμανές», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Κάθε μια νύχτα», «Λαβωματιά», «Είν’ αβάσταχτο να φεύγεις», (το οποίο ο Μαυρουδής αφιέρωσε στον Φίλιππο Συρίγο που ήταν παρών στη συναυλία), «Ζωές από μετάξι», «Παλιές καταπακτές», καθώς επίσης χάρισε πολύ συγκινητικές ερμηνείες σε τρία τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, «Έχω άνθρωπο», «Θερμοσίφωνας» και «Με τα μάτια κλειστά». Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ένας νέος ερμηνευτής με πολύ ιδιαίτερη χροιά, κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού, ερμηνεύοντας μεταξύ των άλλων τα τραγούδια «Μια ιστορία απ’ τον πόλεμο» (τραγούδι που πρωτοερμήνευσε η Αρλέτα σε δίσκο του 1966) και «Σε χρόνο παρακείμενο», από τον τελευταίο δίσκο του Νότη Μαυρουδή.

Ο Μαυρουδής, ανάμεσα στα τραγούδια συνηθίζει να παρεμβάλει κάποια σχόλια που δίνουν στον ακροατή ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ιστορίες σχετικές με αυτά. Μεταξύ των άλλων, ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα σκαριά ένας νέος δίσκος με κομμάτια ανώνυμων συνθετών διασκευασμένα για δύο κιθάρες από τον ίδιο και τον Γιώργο Τοσικιάν, κάποια από τα οποία παρουσίασαν ζωντανά στη συναυλία.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς, ήταν το πασίγνωστο «El Condor Pasa», με τους Μαυρουδή – Τοσικιάν στις κιθάρες, και τον Μάνο Αβαράκη στα φλάουτα. Προλογίζοντας το κομμάτι, ο Νότης Μαυρουδής, είπε χαρακτηριστικά πως το κομμάτι αυτό είναι διασκευασμένο «για δύο κιθάρες… και Μάνο Αβαράκη»! Πράγματι, ο Αβαράκης έδωσε ρεσιτάλ με τα φλάουτά του και καταχειροκροτήθηκε!

Η βραδιά έκλεισε με το «Πρωινό τσιγάρο», με τη Γιώτα Νέγκα και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο επί σκηνής, και το κοινό να συνοδεύει χορωδιακά…


 

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!