Νέγκα & Καραμουρατίδης - Προτελευταίο «Καινούριο Φιλί» στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEOS & PHOTOS) Για τέταρτο συνεχόμενο Σάββατο βρέθηκαν στις 25 Οκτωβρίου στο «Σταυρός του Νότου Plus» η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης
Νέγκα & Καραμουρατίδης - Προτελευταίο «Καινούριο Φιλί» στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
με την παράστασή τους «Καινούριο Φιλί» - τίτλος παρμένος από την πρόσφατη, δισκογραφική συνεργασία τους. Πρόκειται για την τέταρτη και όχι τελευταία – όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί – εμφάνισή τους, αφού όπως είπε ο Θέμης Καραμουρατίδης, μετά από απαίτηση του κοινού η ολοκλήρωση των εμφανίσεών τους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.

Λίγο μετά τις έντεκα η Γιώτα Νέγκα εισέβαλε με τον χαρακτηριστικό αέρα της στον, ήδη από νωρίς κατάμεστο, χώρο, και συνοδευόμενη από τον Θέμη Καραμουρατίδη και μια παρέα εξαίρετων μουσικών, ερμήνευσε με σθένος «Το δίκιο μου», δημιουργία των Θέμη Καραμουρατίδη και Οδυσσέα Ιωάννου – ο οποίος βρισκόταν και ανάμεσα στο κοινό – από την πρόσφατη δισκογραφία «Καινούριο Φιλί» και το οποίο λειτούργησε τόσο ως πρόλογος όσο και ως επίλογος της παράστασης.

Γενικά το πρόγραμμα της παράστασης, όπως προϊδέασε και ο τίτλος της, έδωσε μία γερή γεύση της νέας, δισκογραφικής δουλειάς των πρωταγωνιστών της με το ομότιτλο «Καινούριο φιλί», την «Ευθεία γραμμή», «Το μίσος» και άλλα νέα. Αυτά τα νέα, λοιπόν, συνδυάστηκαν σε ένα πρόγραμμα πλήρως εναρμονισμένο με άλλα παλιά, με προσωπικές επιτυχίες της Γιώτας Νέγκα και του Θέμη Καραμουρατίδη ξεχωριστά και με αγαπημένες δημιουργίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ακούστηκε μεταξύ άλλων το «Θρυψαλάκι», των Καραμουρατίδη – Ευαγγελάτου, η πρώτη, επίσημη μουσική σύμπραξη της Γιώτας Νέγκα και του Θέμη Καραμουρατίδη. Οι δυο τους δε, σαν άλλοι Καρέζη και Ηλιόπουλος τραγούδησαν «Το χρυσόψαρο» του Μάνου Χατζιδάκι από την ελληνική ταινία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», ενώ με μία άλλη χάρη είπαν στη θέση της Μοσχολιού και του Ζαμπέτα το διασκεδαστικό «Επεμβαίνεις» - των Τριπολίτη και Κραουνάκη. Δεν έλειψαν όμως και τα αγαπημένα λαϊκά, του Απόστολου Καλδάρα, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Άκη Πάνου και του Βασίλη Τσιτσάνη.

Για το τέλος – μετά την αποχώρηση και το δυναμικό come back - άφησαν η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης μία έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, μία καινούρια ελπίδα, όπως ο Θέμης Καραμουρατίδης χαρακτήρισε τον Πάνο Παπαϊωάννου και τον Χρυσόστομο Καραντωνίου πριν τους προσκαλέσει επί σκηνής. Ο συνθέτης και ο ερμηνευτής του «Τα μεροκάματα», με τον στιχουργό του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους να είναι μεταξύ των παρευρισκόμενων, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού με το άκουσμα της πρόσκλησής τους, την ευλάβειά του κατά την ερμηνεία του και το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημά του μετά από αυτήν.

Συνολικά, η βραδιά διαπνεόταν από αυτή τη ζωντάνια του νέου, αυτή τη νοσταλγία του παλιού και έναν άκρατο δυναμισμό, τον οποίον απέπνεε μέχρι και η ίδια η ορχήστρα – ο Παρασκευάς Κίτσος, ο Φοίβος Κουντουράκης, ο Ντίνος Χατζηιορδάνου, ο Νίκος Κατσίκης και ο Γιάννης Βιλιώτης. Πολλά ήταν τα ενσταντανέ με υπέρμετρα το νάζι, το μπρίο, το σκέρτσο. Η θεατρικότητα και οι χορευτικές φιγούρες είχαν την τιμητική τους, γεγονός που διασκέδασε κι αυτό με τη σειρά του το κοινό. Φυσικά, όμως, δεν έλειψαν και αυτές οι στιγμές κατάνυξης, που κάθε παρευρισκόμενος σιωπούσε για να ακούσει την επόμενη, μουσική φράση της ερμηνεύτριας.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!