Μικρούτσικος, Κότσιρας & Αντωνοπούλου στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VID & PHOTO) Μια «δοκιμασμένη» σε Κύπρο & Θεσσαλονίκη παράσταση, ανοίγει αυλαία και στην Αθήνα, το Σάββατο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


18 Ιανουαρίου 2014. Πρωταγωνιστές, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας & Ρίτα Αντωνοπούλου και τίτλος «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται». Επίκαιρο, πολιτικό τραγούδι, μεγάλοι ποιητές και καλό, λαϊκό τραγούδι το περιεχόμενό της, δοσμένο από τρεις καλλιτέχνες αξιώσεων, που τα τελευταία χρόνια συνευρίσκονται τακτικά.

Παραβρεθήκαμε στη δημοσιογραφική πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης, όπου το πρόγραμμα παρουσιάστηκε ολόκληρο. Ένα μεγάλο μέρος κατείχε δικαιωματικά ο «Σταυρός του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ενώ ο Γιάννης Κότσιρας με τη Ρίτα Αντωνοπούλου δοκιμάστηκαν σε μερικά από τα πολύ δύσκολα και απαιτητικά τραγούδια του συνθέτη, που φέρουν τη σφραγίδα των πρώτων ερμηνευτών τους κι όμως αποδόθηκαν χωρίς μιμητισμούς.

«Είσαι η Πρέβεζα και το Κιλκίς», «Για μια Ντολόρες», «Τυμβωρύχος», «Ατομική μου ενέργεια», «Πίστα από φώσφορο», «Καραντί», «Πιτσιρικάς», «Το μηδέν», «Πάντα γελαστοί», «Άμλετ της σελήνης» και πολλά άλλα, συνταιριασμένα με στιγμές από το προσωπικό ρεπερτόριο του Γιάννη Κότσιρα και της Ρίτας
Αντωνοπούλου
, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που τα έχει όλα.

Γιάννης & Ρίτα επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του συνδετικού τους κρίκου, Θάνου Μικρούτσικου, ο μεν Κότσιρας ως «ολοκληρωμένος τραγουδιστής» σταθερής καλλιτεχνικής & ηθικής αξίας, η δε Αντωνοπούλου ως «τραγουδίστρια δρόμων με αντοχές στο μαραθώνιο», φοβερή άρθρωση και γοητευτική σκηνική παρουσία.

Ο Θάνος Μικρούτσικος χειμαρρώδης, όπως πάντα, αναφέρθηκε στο Δημήτρη
Μητροπάνο
, ο οποίος και του «σύστησε» το Γιάννη Κότσιρα πριν από την πρώτη τους συνεργασία. Στην προσωπική του στιγμή του προγράμματος, ερμήνευσε από την ψυχή του το «Επτά νάνοι στο S/S Cyrenia» και καταχειροκροτήθηκε. Ακούσαμε, επίσης, το «Ανάθεμά σε» από το Γιάννη Κότσιρα, που μάλλον ήταν εκτός προγράμματος, λόγω της παρουσίας του Παντελή Θαλασσινού στη βραδιά.

Της παράστασης είχαν προηγηθεί δηλώσεις των συντελεστών στα μέσα. Δείτε τι μας είπαν ΕΔΩ

Οι παραστάσεις που, όπως αναφέραμε, ξεκινούν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 θα συνεχιστούν κάθε Σάββατο. Παίζουν έξι σπουδαίοι μουσικοί. Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, Άκης Κατσουπάκης: πιάνο, Άκης Γαβαλάς: τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι και Κώστας Μιχαλός: κιθάρες. Ο Θάνος Μικρούτσικος παίζει πιάνο, ενώ η ενορχηστρωτική επιμέλεια είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου και του Άκη Κατσουπάκη.

Φωτογραφίες & video:
Κίκα Α. Ρόκα

 



ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!