Με μια αγκαλιά τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη

(VIDEO & PHOTOS) Χάρις Αλεξίου, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Λιδάκης & Πίτσα Παπαδοπούλου ερμήνευσαν τα τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη στο κατάμεστο Badminton!
Με μια αγκαλιά τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια βραδιά, για τις μνήμες της καρδιάς, με το Ελληνικό τραγούδι μπροστά, πρωταγωνιστή και βάλσαμο! Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο της Βάσως Αλλαγιάννη και ερμηνευτές μια εξαιρετική ομάδα: Χάρις Αλεξίου, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Λιδάκης & Πίτσα Παπαδοπούλου.

Η συναυλία, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, ξεκίνησε με τέσσερα κομμάτια: το ορχηστρικό «Ταξίδι στο φως», το «Αχ Ελλάδα» (Β. Αλλαγιάννη - Μ. Ρασούλης) από όλους τους ερμηνευτές μαζί με τη Βάσω Αλλαγιάννη, το «Βοτσαλάκι», ένα τραγούδι από το δίσκο «Svarno» με την ίδια τη στιχουργό - συνθέτρια & το «Σ’ αγάπησα και για τους δυο» από το δίσκο «Τον εαυτό μου ρώτησα» με το Βασίλη Λέκκα & τη Βάσω Αλλαγιάννη.

Βάσω Αλλαγιάννη


Στο σημείο αυτό Βάσω Αλλαγιάννη, καλωσορίζοντας τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Θέατρο Badminton, είπε: «Καλώς ήρθατε φίλοι μου, είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη γι’ αυτή μας τη συνάντηση. Είναι για μένα χαρά και τιμή η αποψινή βραδιά. Όλοι οι φίλοι μου είναι εδώ – κι εσείς! Θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό είμαστε εδώ: να τραγουδήσουμε, να χαρούμε, να πούμε Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ κι όπως λέει κι ο Μανώλης, η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη που έχουμε μοιραστεί μέσα από τα τραγούδια μου, όλα αυτά τα χρόνια. Να περάσουμε όλοι καλά»!

Βασίλης Λέκκας


Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν ένας – ένας οι ερμηνευτές, με πρώτο το Βασίλη Λέκκα: «Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουμε τα τραγούδια μας, τη συνεργασία μας με τη Βάσω Αλλαγιάννη, με τον τίτλο «Τον εαυτό μου ρώτησα». Μερικά απ’ τα τραγούδια αυτής της συνεργασίας θα παιχτούνε σήμερα – το δικό μου μέρος αποτελείται απ’ αυτά τα τραγούδια. Σας ευχαριστώ κι ευχαριστώ και τη Βάσω για το δώρο που μου έκανε». Έτσι, ακούσαμε το ομώνυμο με το δίσκο, το «Αχ ψυχή μου» σε μουσική Γιάννη Σπάθα, όπου η Βάσω Αλλαγιάννη εμφανίζεται ως στιχουργός και το «Ένας άνθρωπος», που η Αλλαγιάννη έγραψε και αφιέρωσε στο Μάνο Λοΐζο.

Πίτσα Παπαδοπούλου


Η Πίτσα Παπαδοπούλου, που στη δισκογραφία σφράγισε με τη φωνή της και αρκετά τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη σε δεύτερη εκτέλεση, είπε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βάσω Αλλαγιάννη γιατί μου χάρισε πολύ όμορφα τραγούδια. Πάντα να είναι καλά, να γράφει τόσο όμορφα και να μας κάνει χαρούμενους» και τραγούδησε τα «Κάθε βράδυ τραγουδάω» (πρώτη εκτέλεση Γιούλη Τσίρου, Β. Αλλαγιάννη), «Δυο πίκρες συναντήθηκαν» (πρώτη εκτέλεση Άννα Ζήση, Β. Αλλαγιάννη) & «Σε εμπιστεύτηκα» (πρώτη εκτέλεση Γλυκερία, Γ. Ζήκας – Β. Αλλαγιάννη).

Μανώλης Λιδάκης


Ο Μανώλης Λιδάκης, με τον οποίο η Βάσω Αλλαγιάννη έχει σημειώσει ιδιαίτερα μεγάλες επιτυχίες, ξεκίνησε το πρόγραμμά του τραγουδώντας «Δεν είσαι πουθενά», ξεσηκώνοντας το κοινό, όπως ήταν αναμενόμενο. «Γνωρίζομαι με τη Βάσω Αλλαγιάννη περίπου τα μισά χρόνια που έχω διανύσει. Δηλαδή, έκλεισα τα 29 προχθές, φανταστείτε! Η Βάσω είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί την καλοσύνη, την ευγένεια, που ξέρετε είναι πολύ σημαντική, γιατί δεν κοστίζει τίποτα. Η Βάσω, λοιπόν, είναι ένας φύσει ευγενής άνθρωπος, ευαίσθητος, που πέρασε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή της και είμαι πολύ ευτυχισμένος που είναι φίλη μου και όχι μόνο. Γιατί, οι άνθρωποι συγγενεύουν, όχι απαραίτητα εξ αίματος, αλλά από τις ψυχές» είπε και συνέχισε με τα «Η αγάπη η δική μου» (πρώτη εκτέλεση Νίκος Παπάζογλου, Β. Αλλαγιάννη), «Αύριο θα είναι αργά» (Β. Αλλαγιάννη – Μ. Ρασούλης), «Χωρίς να σ’ έχω» (Β. Αλλαγιάννη) & «Λεμόνι στην πορτοκαλιά» (πρώτη εκτέλεση Νίκος Παπάζογλου, Β. Αλλαγιάννη – Μ. Ρασούλης).

Χάρις Αλεξίου


Η Χάρις Αλεξίου, ξεκινώντας με το «Εν τούτοις» (Β. Αλλαγιάννη – Μ. Ρασούλης), ανέφερε: «Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία που βρίσκομαι κι εγώ εδώ! Όταν μου ανακοίνωσε η Βάσω, η Svarno για μας, ότι θα κάνει αυτή τη συναυλία της είπα, πρέπει να είμαι κι εγώ, θέλω να είμαι κι εγώ! Πριν από δύο χρόνια περίπου, έγινε ο δίσκος «Τρίπλα» που είχε γράψει τους στίχους ο Μανώλης Ρασούλης κι εκεί η Svarno μου έγραψε τρία τραγούδια. Αυτά σας λέω τώρα κι έχω «κλέψει» κι από τα παλιά της κάποια που ήθελα να τα πω κι εγώ κάποτε. Δε χρειάζεται να σας πω ποια είναι η Βάσω Αλλαγιάννη, ακούτε τα τραγούδια της και καταλαβαίνετε». Συνέχισε τραγουδώντας «Αγάπη σημαίνει» από τον ίδιο δίσκο και προσθέτοντας πως «Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να γράψει ζεϊμπέκικο. Η Βάσω Αλλαγιάννη έχει γράψει αυτά τα ζεϊμπέκικα, που καμιά άλλη δε μπορεί να γράψει. Εκεί της βγαίνει η κρυμμένη δύναμη του άντρα που έχει μέσα της. Πάμε!», ολοκλήρωσε την «Τρίπλα» με το «Κι εγώ έχω κάνει λάθη» & το πρώτο της πρόγραμμα με το «Πόρτες ανοιχτές» (Γ. Ζαμπέτας – Β. Αλλαγιάννη) από το «Παράξενο φως» του 2000.

Ακολούθησε ολιγόλεπτο διάλειμμα, μετά το οποίο η Βάσω Αλλαγιάννη μας ενημέρωσε πως ο Ορφέας Περίδης, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να παραβρεθεί, δεν τα κατάφερε, λόγω προσωπικού προβλήματος.

Το δεύτερο πρόγραμμα ξεκίνησε πάλι με ένα ορχηστρικό, το «Το παιδί και το φεγγάρι» και συνεχίστηκε με τους ερμηνευτές, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τραγουδώντας γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια της, σε ένα «πέρασμα» από το «Γλάρο» το πρώτο τραγούδι που έγραψε, στα «Υδροχόος», «Και πέρασαν», «Που πάει η αγάπη όταν φεύγει», «Απόψε σιωπηλοί» και πολλά άλλα, μέχρι την τελευταία της συνεργασία με το Βασίλη Λέκκα, σε μια διαδρομή γεμάτη αληθινές στιγμές, που έγιναν τραγούδια! Το φινάλε, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, έγινε όπως και στην έναρξη, με το «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» και όλους τους ερμηνευτές επί σκηνής.

Την υπέροχη ορχήστρα αποτελούσαν οι:


Πιάνο & (εξαιρετικές) ενορχηστρώσεις: Ματί Παλαιολόγος, κιθάρες: Σπύρος Δέλτα, τύμπανα: Γιώργος Μητσοτάκης, κρουστά: Τάκης Βασιλείου, μπάσο: Γιάννης Άννινος, μπουζούκι: Βασίλης Παπαδόπουλος, βιολί: Θάνος Γκιούλετζης, ακορντεόν: Τάσος Αθανασιάς, πνευστά: Τιγκράν Σαρκισιάν

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!