Μάγεψαν Κατσιγιάννης και Εστουδιαντίνα στην ΕΡΤ

(VIDEO & PHOTOS) Μαζί τους ο εξαιρετικός Μάριος Φραγκούλης και ο στιβαρός ερμηνευτής Γιάννης Διονυσίου καθώς και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην τρανή ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τους φοβερούς μουσικούς της και τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Ανδρέα Κατσιγιάννη, ήταν αφιερωμένη η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», στην ΕΡΤ1, με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Μια μουσική πανδαισία που ένωσε Δύση με Ανατολή, το χτες και το σήμερα του καλού τραγουδιού, με ουσιαστικό έντεχνο τρόπο.

Η ορχήστρα αυτή είναι ένα κόσμημα, μία κιβωτός της ελλαδικής μουσικής παράδοσης, του πλούτου και της πολυπολιτισμικότητάς της.

Η εκπομπή είχε δύο μέρη. Στο ένα παρουσιάστηκαν ορχηστρικά και διασκευές της Εστουδιαντίνας σε κλασικά διαμάντια της παράδοσης αλλά και την «επώνυμης» δισκογραφίας καθώς και επιλογές απ’ το ευρύτερο μεσογειακό τραγούδι με τη γνώση, την υψηλή τεχνική και το δυναμισμό της ορχήστρας και στο άλλο νεότερες δημιουργίες, κυρίως συνθέσεις του Ανδρέα Κατσιγιάννη αλλά και όχι μόνο.

Μάλιστα για τον σολίστα στο σαντούρι, μαέστρο και μελωδό Κατσιγιάννη μίλησαν προσωπικότητες των τεχνών όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Τίτος Πατρίκιος, Χρόνης Αηδονίδης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μιμή Ντενίση, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάσος Νούσιας, Ελένη Κοκκίδου. Η τελευταία ήταν συγκλονιστική σε μια θεατρική «κατάθεση ψυχής» της.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία του Μάριου Φραγκούλη στο τραγούδι «Aνατολή», με τον καθηλωτικό λόγο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, που αποτελεί κομβικό μέλος ενός ολοκληρωμένου κύκλου τραγουδιών του Κατσιγιάννη με την υπογραφή της Εστουδιαντίνας, με τίτλο «Γη της Ιωνίας και θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group»
ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ 01 685x1024
Απ΄ τον ίδιο κύκλο παρουσιάστηκε και το τραγούδι «Δώσε μου φτερά» σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, που δισκογραφικά ερμηνεύει η μοναδική Άλκηστις Πρωτοψάλτη, και στην εκπομπή απέδωσε με αξιώσεις η Ευτυχία Μητρίτσα.
ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ 08 1024x685
Τις εντυπώσεις κέρδισε και ο Γιάννης Διονυσίου με την αδρή ερμηνευτική του δεινότητα. Ένας τραγουδιστής με γερή ρίζα και σύγχρονο μαζί ηχόχρωμα.

Αλλά και όλοι οι ερμηνευτές ήταν… κυριολεκτικά ένας κι ένας.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον μαγικό Μπάμπη Τσέρτο, τον εκρηκτικό Βασίλη Λέκκα, την κελαριστή Ηρώ Σαΐα, την χυμώδη Ασπασία Στρατηγού, την κρυστάλλινη Βερόνικα Δαβάκη, την ξεσηκωτική Χαρά Κεφαλά.
ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ 03 1 681x456
Υποδειγματικοί οικοδεσπότες η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος.

Μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς όλα τα παραπάνω παρακολουθώντας την εκπομπή:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!