«Ξημερώνει Κυριακή» στον Ελληνικό Κόσμο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Άνοιξε αυλαία την Τετάρτη. Πήγαμε την Πέμπτη. Ωραία παράσταση. Πολύ ωραία παράσταση!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Και γέλασα και έκλαψα και προβληματίστηκα και ανατρίχιασα. Μουσική, θέατρο, χορός όλα σε ένα, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθετεί εξαιρετικά ο Μάνος Πετούσης και παρουσιάζεται από Τετάρτη ως και Κυριακή στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Τα θρυλικά τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ξεχώρισαν στους δύο ιστορικούς δίσκους «O Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά», τραγουδούν ο Δημήτρης Μπάσης & η Δήμητρα Σταθοπούλου και εναλλάσσονται με τα κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου που αποδίδουν εξαιρετικά οι: Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη & Γιάννης Καραούλης. Χορεύουν σε χορογραφίες Αποστολίας Παπαδαμάκη & τραγουδούν επίσης οι Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη & Κέλυ Γιακουμάκη.

Μέσα από τα μάτια μιας οικογένειας και του περίγυρού της, στη γειτονιά, στο «Δρόμο» που κατοικούν και χτίζουν τα όνειρά τους, όπου το «κεφάλαιο» και η πολιτική αποφασίζουν για την τύχη τους, διακρίνουμε την Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία, αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα. Συγκλονιστικές εικόνες, μονόλογοι, αλλά και διάλογοι με δυνατές ερμηνείες προκαλούν καταιγισμό συναισθημάτων και περνούν εύγλωττα μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις αξίες, τα ιδανικά και την κατάσταση της χώρας μας σήμερα.  Τα σπουδαία τραγούδια υπερτονίζουν τις εικόνες που παρουσιάζει ο Μάνος Πετούσης. Φανταστείτε τη Μυρσίνη, μία από τις ηθοποιούς πρωταγωνίστριες να κλαίει τον αγαπημένο της που σκοτώθηκε στον αγώνα και το Δημήτρη Μπάση να ερμηνεύει «Έπεφτε βαθιά σιωπή»… Η αισιοδοξία, όμως, δε χάνεται και το φινάλε μας βρίσκει με μια ελπίδα: «Ξημερώνει Κυριακή, μη μου λυπάσαι, είναι όμορφη η ζωή, να το θυμάσαι…». 

Τα τραγούδια κανονικά και σύμφωνα με τις προαναγγελίες της παράστασης ερμηνεύουν ως βασικοί τραγουδιστές η Ρένα Κουμιώτη και ο Δημήτρης Μπάσης. Στην πρεμιέρα όμως, για αδιευκρίνιστους λόγους, η κ. Ρένα Κουμιώτη εμφανίστηκε μόνο στο πρώτο τραγούδι στη σκηνή και στη συνέχεια αποχώρησε. Την «αναπλήρωσε» η ερμηνεύτρια Δήμητρα Σταθοπούλου, που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει συνεργαστεί αρκετά με το Μίμη Πλέσσα, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με τη συμμετοχή της και στη χθεσινή, δεύτερη παράσταση, όπου η Ρένα Κουμιώτη δεν εμφανίστηκε καθόλου, χωρίς αυτό να έχει ανακοινωθεί. «Καλά κρατιέται η Κουμιώτη» ακούσαμε από τα γύρω καθίσματα, και αν και ήταν μάλλον αστείο ν’ ακούει κανείς τον κόσμο να αναρωτιέται αν η Δήμητρα Σταθοπούλου είναι η Ρένα Κουμιώτη ή η κόρη της, υποθέτω πως άμεσα θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με το ποια απ’ τις δύο κυρίες θα εμφανιστεί στις υπόλοιπες παραστάσεις, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. 

Την ορχήστρα που αποδίδει ζωντανά τα κομμάτια διευθύνει ο Κωνσταντίνος Παγιάτης. Τα πολύ όμορφα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τα κοστούμια η Τζίνα Περιμένη, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης και τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωνσταντίνος Φασιλής. Η παραγωγή είναι του Άκη Ευαγγέλου

Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!