Ξεχωριστές βραδιές και μεσημέρια στο «Πέραν»

Στο «Πέραν» στη Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να πρωτοπήγα πριν από 20 και βάλε χρόνια. Έκτοτε σταθερά το επισκεπτόμουν για την εξαιρετική…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μικρασιάτικη (Πολίτικη) κουζίνα του. Τα τελευταία χρόνια το μαγαζί έχει μεταμορφωθεί σε «μουσική σκηνή»  που συνδυάζει ιδανικά την καλή μουσική με το εκλεκτό φαγητό.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες, παρελαύνουν από το πάλκο του και οι μελωδίες «παντρεύονται» αρμονικά με τις γεύσεις.
Μουσικοί και ερμηνευτές που δύσκολα βρίσκουν πεδίο για να βγάλουν τα μεράκια της ψυχής τους, σεργιανίζουν στο «Πέραν» σε προγράμματα που ξεχωρίζουν για την «απαιτητική» πλοκή τους, δίχως να χάνουν το νεύρο και το «νταλκά» τους. Δηλαδή η μουσική σκηνή συναντά την ταβέρνα με τα μικρασιάτικα καλούδια, αλλά με αξιώσεις, «περιεχόμενο», ουσία με αποτελέσματα να στήνονται ξεχωριστά γλέντια.

Γι’ αυτό συστήνω ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του «Πέραν», στη διεύθυνση www.peran.gr (αναζητήστε και τη σελίδα του μαγαζιού στο Facebook) όπου θα βρείτε όλα τα εναλλασσόμενα καλλιτεχνικά σχήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο, σχεδόν όλες τις μέρες της εβδομάδας. Διαλέξτε «από καρδιάς» και επισκεφτείτε «άφοβα» ένα χώρο που σέβεται τον ακροατή και τον καλοφαγά. Οι τελευταίοι, έτσι κι αλλιώς, είναι θαμώνες του «Πέραν» ανεξαρτήτως «μουσικής».

*Τη βραδιά που βρέθηκα με την παρέα μου στο «Πέραν» απολαύσαμε τον χειμαρρώδη μπουζουξή Λάκη Ορφανίδη, την μεστή ερμηνεύτρια Χαρά Πομώνη και τον «τεμπάτο» κιθαρίστα και ερμηνευτή Σπύρο Πανταζή σε ένα πρόγραμμα που σεργιανούσε «Από το Μάρκο ως τις αρχές του ΄60» (υπότιτλος) με τον λιγότερο ευρηματικό τίτλο «Άρχισαν τα όργανα».
Όλα αυτά συνοδεία πολίτικης κουζίνας, με προμετωπίδα θρυλικά «κεμπάπ», γάργαρο κρασί και… ναργιλέ (για τους θεριακλήδες).


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!