Κώστας Μακεδόνας - «Ήχος της Ελλάδας - Μουσική του Κόσμου» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Την αμαρτία μου θα την πω. Χρόνια θαυμαστής του Κώστα Μακεδόνα σχεδόν από την αρχή της καριέρας του αλλά…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/02/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κώστας Ντεληθέος

ποτέ δεν έτυχε να πάω να τον ακούσω ζωντανά. Σφάλμα μεγάλο το οποίο και διόρθωσα το βράδυ της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου στο φιλόξενο χώρο του “Ρυθμός stage".

Το πρόγραμμα ήταν ένα αφιέρωμα σε πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων και σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Ζαμπέτα, Πλέσσα κ.α.), αρκετά εκ των οποίων στόλισαν μουσικά σημαντικές ταινίες τόσο του Ελληνικού, όσο και του διεθνούς κινηματογράφου (Ζορμπάς, Ποτέ την Κυριακή, Σέρπικο κλπ).

Κάθε τραγούδι συνοδευόταν από ένα απόσπασμα βίντεο σε γιγαντοοθόνη από τις ταινίες και η εξαιρετική ορχήστρα “Εμμέτρον” του Μανώλη Γεωργοστάθη με πολύ καλό ήχo , τέλεια συγχρονισμένη, ακολουθούσε τη μουσική των αποσπασμάτων για τη ζωντανή, εν συνεχεία, ερμηνεία των καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα παρά τα 45 περίπου τραγούδια που ακούστηκαν (σημειωτέον ολόκληρα) και σε συνδυασμό με τα οπτικά αποσπάσματα ήταν πολύ καλά δομημένο και φροντισμένο. Χωρισμένο σε ενότητες ανά συνθέτη χωρίς να κουράζει. Συγκινητικό επίσης και το απόσπασμα με το Μάνο Κατράκη από το Άξιον Εστί στην εισαγωγή της μελοποιημένης ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”.

Ο Κώστας Μακεδόνας μαζί με τη Ζωή Παπαδοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα ερμήνευσαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό με σεβασμό και αγάπη ενθουσιάζοντας το κοινό. Πολλά συγχαρητήρια για το ταλέντο και την αντοχή τους αξίζουν στους μουσικούς της ορχήστρας που ακούραστα και χωρίς διάλειμμα ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό στην ολοκλήρωση της απαιτητικής αυτής παράστασης.

Το ανκόρ εκτός από αγαπημένα τραγούδια και ένα καινούριο (Ώρα σου καλή - Κών/νου Βελλιάδη & Τέρπανδρου) από την προσωπική πορεία του Κώστα

Μακεδόνα είχε και τις εκπλήξεις του, μιας και στη βραδιά παραβρέθηκαν ως θαμώνες οι ηθοποιοί Σπύρος Παπαδόπουλος και Γιώργος Νινιός (που έπαιξε μπουζούκι και μπαγλαμά) και τραγούδησαν μαζί τρία τραγούδια. Η βραδιά έκλεισε με ένα μικρό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη.

Μπορώ μετά βεβαιότητος να καταθέσω ότι παραστάσεις σαν αυτή αποτελούν μια όαση στους δύσκολους καιρούς. Πέρασα υπέροχα και τη συνιστώ σε όλους τους λάτρεις της καλής Ελληνικής μουσικής.

Φωτογραφίες: Μαρία Μωραΐτη





 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!