Η Στέλλα Γκρέκα στο Μουσικό Προαύλιο Badminton (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Στέλλα Γκρέκα, μεγάλη ντίβα της μεταπολεμικής Αθήνας, 91 χρονών σήμερα, συμμετείχε στο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/07/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα

αφιέρωμα στον Αττίκ τραγουδώντας με τρόπο μοναδικό. Όσοι βρεθήκαμε, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Οι ερμηνείες της θρυλικής τραγουδίστριας υπερέβησαν πάσα προσδοκία και κατέδειξαν το θαυματουργό φωνητικό της έπος. Υπέροχο μέταλλο φωνής, ακαταμάχητη σκηνική παρουσία. Κυριολεκτικά για βραβείο Γκίνες. Καταχειροκροτήθηκε κι από τις καρέκλες. Η συγκίνηση στο ζενίθ.

Ο Μιχάλης Κουμπιός ανέβηκε στη σκηνή για νʼ ανακοινώσει μεγάλο αφιέρωμα προς τιμήν της, στην κεντρική σκηνή του Badminton, τον Οκτώβρη. Το αφιέρωμα θα ενταχθεί στη σειρά «Τα θέματα της Ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού» και θα έχει όπως δήλωσε τον τίτλο: «με τον τρόπο της Στέλλας Γκρέκα». Κι αυτό γιατί όπως μας είπε ο

καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Προαυλίου του Badminton: «Ο τρόπος που εκφέρει τα σύμφωνα της ελληνικής γλώσσας, είναι μοναδικός, ο τρόπος που ερμηνεύει είναι σπουδή για κάθε νέο τραγουδιστή σήμερα.» Οι τραγουδιστές που θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα αυτό, θα επιλεγούν από την ίδια τη Στέλλα Γκρέκα και θα διδαχθούν από την ίδια, όπως έγινε και με την Καλλιόπη Βέττα και το Μπάμπη Βελισσάριο. Δύο παρουσίες που στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και τραγούδησαν με έξοχο τρόπο τα τραγούδια του Αττίκ, ταξιδεύοντας το κοινό σε τοπία λεπτού ρομαντισμού.

Ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης έπαιξε στο πιάνο παθιασμένα και συναισθηματικά, φανερώνοντας το τεράστιο και ανοιχτών οριζόντων φάσμα της δημιουργικότητας του. Εξαιρετικής δομής και το δεύτερο μέρος της συναυλίας με τις χαρακτηριστικές στιγμές του προσωπικού τους ρεπερτορίου. Ανάμεσα στο κοινό ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης «Αναζητώντας τον Αττίκ», βαθιά συγκινημένος. Όπως ακούσαμε να λέει θα είναι ένας από τους συντελεστές του αφιερώματος του Οκτώβρη.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!