Η παρουσίαση της βιογραφίας της Μαριάνθης Κεφάλα στη Θεσσαλονίκη

Ο Στέργιος Γ.Μαρούλης έγραψε και επιμελήθηκε τη βιογραφία της που κυκλοφορεί με τίτλο «Μια ζωή αναμνήσεις και τραγούδια»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Νύχτα με το που έρχεσαι…»

«Τα φώτα της πίστας λούζουν τη νύχτα, απαλύνουν το σκοτάδι και τον πόνο. Άνθρωποι με πόνο που τον ξεχνούν σαν οι νότες τους συντροφεύουν. 
Φωνή μοναδική, σταθερή. Φωνή που εκφράζει το συναίσθημά μας. Φωνή που μας διδάσκει να μένουμε ζωντανοί.
(...) Μια κυρία που είδε, μίλησε, έζησε με θρύλους. Μια κυρία αρχόντισσα που έγινε θρύλος.
Μια σεβάσμια κυρία. Μια κυρία που αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα. Ένα πηγαίο ταλέντο που ακόμα και σήμερα δεν αρνείται να μας χαρίσει acapella αγαπημένους στίχους.
Μια κυρία που χωρίς φόβο πολέμησε και συνεχίζει να δίνει τις καθημερινές μάχες της ζωής.
Η κυρία αυτή δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας Μαριάνθη Κεφάλα».

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο η μυθιστορηματική βιογραφία της Σαλονικιάς λαϊκής ερμηνεύτριας Μαριάνθης Κεφάλα, με τίτλο «Μια ζωή αναμνήσεις και τραγούδια», που έγραψε και επιμελήθηκε ο Στέργιος Γ. Μαρούλης.

02.Marianthi-kefala.jpg

Τραγουδίστρια με πολλά χιλιόμετρα στα λαϊκά πάλκα της Θεσσαλονίκης, η Μαριάνθη Νίρου (όπως ήταν το πραγματικό της όνομα) ήταν κόρη του γνωστού λαϊκού μουσικού Στέλιου Νίρου ή Κεφάλα. Από τον πατέρα της κληρονόμησε όχι μόνο την τέχνη του τραγουδιού, αλλά και το ψευδώνυμο. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται αφηγήσεις της Μαριάνθης Κεφάλα στον συγγραφέα, αναλυτική δισκογραφία, φωτογραφικό υλικό και δηλώσεις επωνύμων, αλλά και ανωνύμων για εκείνη.

03.Marianthi-kefala.jpg

Στην εκδήλωαη παραβρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση της παρουσίασης, που διοργάνωσε ο Δήμος Θέρμης, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πινακοθήκη Θέρμης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Παρουσίασε η νομικός (και σύζυγος του συγγραφέα) Πωλίνα Μπιζέρα και μίλησαν ο Στάθης Παχίδης, ο Φίλιππος Γράψας και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

04.Marianthi-kefala.jpg

Ακολούθησε μικρή συναυλία με λαϊκή ορχήστρα που στελεχώθηκε από μουσικούς του Τμήματος Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης με μαέστρο τον Παύλο Παπαδόπουλο, ενώ στη συνέχεια η «Ακαδημία Ζεϊμπέκικου» με τον Δημήτρη Καραμανλή χόρεψαν ένα χασάπικο κι ένα ζεϊμπέκικο σκοπό προς τιμήν της ερμηνεύτριας. Πριν από όλα αυτά, στην οθόνη προβλήθηκε ένα video με ηχητικά αποσπάσματα από συνεντεύξεις της Μαριάνθης Κεφάλα στον Στέργιο Γ.Μαρούλη, καθώς και δηλώσεις συναδέλφων της τραγουδιστών και μουσικών. Κάποιοι από αυτούς, όπως ο Σταύρος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Γιώργος Ξανθιώτης, ο Παναγιώτης Παπαχατζής και άλλοι τίμησαν την Μαριάνθη Κεφάλα, η οποία συγκινημένη ευχαρίστησε τους μουσικούς αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

05.Marianthi-kefala.jpg

-Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις σελίδες του Στέργιου Μαρούλη και του Γιώργου Καραβελάκη στο facebook.

-Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση. (Video: Θανάσης Γιώγλου)




06.Marianthi-kefala.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!