Guns N’ Roses: Ανέβηκαν επάνω στην σκηνή και ξέχασαν να κατέβουν

Ένα rock show που κράτησε τρεις ώρες!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 


Ενώ υπάρχει μουρμούρα στο συναυλιακό κοινό για τους χρόνους που εμφανίζονται τα συγκροτήματα, οι Guns N’ Roses που ας μην ξεχνάμε ήταν πρόσφατα headliners στο Glastonbury 2023, ανέβηκαν στην σκηνή και ξέχασαν να κατέβουν!


Τρεις ώρες γεμάτες, από τις εννιά παρά κάτι έως μεσάνυχτα και κάτι παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο rock’n’roll show που αν και αρχικά διαφαινόταν βαρετό εξελίχθηκε θεαματικά καθώς το δημοφιλές αμερικανικό συγκρότημα άνοιξε όλα τα χαρτιά του.

Ο λόγος της μαραθώνιας συναυλίας τους ήταν ότι ο Slash, ο περιβόητος κιθαρίστας του γιόρταζε με την αλλαγή της ημέρας, τα μεσάνυχτα, τα 58α γενέθλιά του και έτσι ο Axl Rose με την υπόλοιπη παρέα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ακούραστα.

Το κλου της βραδιάς ήταν την στιγμή που ο Slash έγινε πλέον 58 τότε ο Rose έστρεψε το μικρόφωνο στο κοινό και όλο το Ολυμπιακό Στάδιο τραγούδησε το Happy Birthday με αναμμένους τους φακούς στα κινητά. Δείτε εδώ την στιγμή αυτή όπως την κατέγραψε το Roxx



Μετά από τρεις ώρες και μερικά λεπτά ο Slash είχε το κουράγιο να αποχαιρετήσει το κοινό με ένα γρήγορο ανάποδο ακροβατικό στο οποίο βρέθηκε με τα χέρια κάτω και τα πόδια επάνω. Δυστυχώς δεν θα το απαθανάτισε κάποιος Έλληνας φωτογράφος, καθώς βάση του συμβολαίου το φωτογραφικό υλικό της συναυλίας θα είναι αποκλειστικότητα των συνεργατών των Guns N’ Roses.

Με ένα τρόπο πάντως το μεγάλο αστέρι του συγκροτήματος είναι ο Slash. H απαράμιλλη τεχνική του στην κιθάρα, το στυλ του που είναι εντελώς κόμικ με το μεγάλο καπέλο τα μακριά σγουρά μαλλιά και τα ray ban γυαλιά του που δεν τα βγάζει με τίποτα, νομίζω ότι κλέβει τη δόξα από τον περφόρμερ Axl Rose. Οι δυο τους συναγωνίστηκαν στις αλλαγές επί σκηνής καθώς ο Slash άλλαξε καμιά δεκαριά φορές κιθάρες και πάλι από την αρχή, αλλά και ο Rose καμιά ντουζίνα και βάλε μπλούζες και πουκάμισα στη διάρκεια της συναυλίας τους.



Το αρχικά διαφαινόμενο βαρετό σετ τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι η φωνή του Rose για κάποιο λόγο δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποστηρίξει την φωνή του, επίσης με την επικοινωνία που είχε στην αρχή καθώς πέρασε τουλάχιστον ένα μισάωρο για να χαιρετήσει το κοινό το οποίο δεν είχε καμιά ιδιαίτερη συμμετοχή στο σόου, συμπεριφορά που δεν άλλαξε και πολύ στη διάρκεια της συναυλίας παρά μόνο στο γενέθλιο φινάλε εκδηλώθηκε περισσότερο. Το κοινό δεν ήταν μεγάλο για μια τέτοια συναυλία. Από τη θέση που ήμουν δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα αλλά υπολογίζω ότι ήταν περισσότεροι από 20 χιλιάδες και λιγότεροι από 30.

Όμως ένα θρυλικό συγκρότημα όπως οι Guns N’ Roses έχουν τον τρόπο να κερδίσουν το κοινό και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αυτό που πραγματικά ήταν ενδιαφέρον και εντυπωσιακό στην συναυλία των Guns N’ Roses ήταν το κορυφαίο 10λεπτο τζαμάρισμα του Slash πριν αποκαλυφθούν τα γενέθλιά του όπου έδειξε γιατί ίσως είναι ο κορυφαίος κιθαρίστας αυτή την στιγμή στον πλανήτη. Το ασύλληπτο παίξιμό του έδειξε την σπάνια κλάση του. Ταχύτητα, εναλλαγές, χρωματισμοί, σκληράδα και μελωδία εναλλάσσονταν με μαεστρία από τον τεράστιο πραγματικά Slash.

Ο Αγγλο-αμερικανός Σωλ Χάντσον γνωστός ως Slash αυτόν τον καιρό δουλεύει το δεύτερο σόλο άλμπουμ του “Blues-Oriented” με πολλούς καλεσμένους τραγουδιστές.
Οι δυο τους Rose – Slash και τι δεν έκαναν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έπαιξαν ηλεκτρικά, ακουστικά, κάθισαν μαζί στο πάλκο του ντράμερ και τραγούδησαν, χαιρόντουσαν με κάθε τρόπο. Εντυπωσιακός ο Rose προς το τέλος που κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε αυτές τις απίθανες μελωδίες του συγκροτήματος (το set list είναι στο τέλος του κειμένου, ίσως με κάποιες μικροαλλαγές) και γενικά έκανε πολλά χιλιόμετρα στην σκηνή.

Επίσης εξαιρετικός και ο δεύτερος κιθαρίστας τους Richard Fortus (από το ’02), είχε το σόλο του στην συναυλία, αλλά όταν υπάρχει ο Slash μοιραία έχεις ένα άλλο ρόλο στο συγκρότημα.
Στα credits της συναυλίας ήταν ότι ο ντράμερ τους Frank Ferrer (από το 2006 μαζί τους) φορούσε μπλούζα New York Dolls !

Richard_Fortus_-_Guitarist_Guns_N_Roses.jpg

Ο μπασίστας Duff McKagan (1985-97 και 2015 – σήμερα), ο κημπορντίστας Dizzy Reed (1990- σήμερα) και η επίσης κημπορντίστα που έκανε κυρίως φωνητικά Melissa Reese (2016-σήμερα) ήταν τα άλλα μέλη, συνολικά 7 (πέντε μπροστά και δύο πίσω οι Reed, Reese) ήταν επί σκηνής σε ένα σόου που έκλεισε πανηγυρικά με το Paradise City που είναι και το σήμα κατατεθέν των Guns N’ Roses.

To οπτικό υλικό που συνόδευε το ακουστικό μέρος αν και προσεγμένο δεν ήταν κάτι που θα μείνει, αν και είμαι σίγουρος ότι έχουν τους καλύτερους σκηνοθέτες αλλά δεν πρόσθετε κάτι στην συναυλία τους, πολλές φορές ήταν επαναλαμβανόμενο και μάλλον ανούσιο.

Την συναυλία τους άνοιξαν οι The Last Internationale το θαυμάσιο blues n’ boots συγκρότημα από την Νέα Υόρκη που διαθέτει μια εκπληκτική περφόρμερ την Delila Paz που έκανε ωραίο σόου, έπαιξε και πλήκτρα και κατέβηκε να τραγουδήσει μέσα στον κόσμο. Συν-ιδρυτής ο κιθαρίστας Edgey Pires ενώ διαθέτουν κι ένα εκπληκτικό ντράμερ. Τελείωσαν το σετ τους τραγουδώντας “Freedom”. Έχουν πολιτικοποιημένο στίχο και είναι από τους αγαπημένους στο νέο κύμα των επαναστατημένων rockers. Η διοργανώτρια High Priority Promotions να πούμε ότι πάντα υποστηρίζει με αξιόλογα support τις μεγάλες συναυλίες της και συστήνει στους έλληνες γκρουπ που έχουν ενδιαφέρον.

Το set list των Guns N’ Roses

‘It’s So Easy

‘Bad Obsession’
‘Chinese Democracy’

‘Slither’ (Velvet Revolver cover)

‘Welcome to the Jungle’

‘Mr. Brownstone’

‘Pretty Tied Up’

‘Double Talkin’ Jive

‘Estranged’

‘Live and Let Die’ (Wings cover)

‘Reckless Life’

‘T.V. Eye’ (The Stooges cover, with Duff McKagan on vocals)

‘Down on the Farm’ (UK Subs cover)

‘Rocket Queen’

‘ABSURD’

‘Civil War’

‘You Could Be Mine’

‘Sweet Child o’ Mine’

‘November Rain’

‘Patience’

‘Hard Skool’

‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover)

‘Nightrain’

‘Paradise City’

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!