Γλυκερία & Tango Greco - Πρόβες

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO, ΗΧΗΤΙΚΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Με αφορμή το Tango Greco, βρεθήκαμε στα παρασκήνια του Θεάτρου Badminton.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Εκεί γίνονται οι πρόβες, λίγες μέρες πριν από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράσταση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο χώρο, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στα πλαίσια της σειράς συναυλιών «Τα θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού», που επιμελείται ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.

Θα ακουστούν τα σπουδαιότερα ελληνικά ταγκό, από τη δεκαετία του ’30 έως τις μέρες μας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση ήδη σημειώνει υψηλά νούμερα προπώλησης.

Τα ωραιότερα ταγκό Ελλήνων δημιουργών, όπως Αττίκ, Κώστας Γιαννίδης, Μιχάλης Σουγιούλ, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης κ.α., θα ερμηνεύσουν η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, η σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, συνοδευόμενοι από την Athens Chamber Orchestra που διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης. Συμμετέχουν επίσης, η εξαιρετική ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Δημήτρης Μαργιολάς. Η παράσταση θα περιλαμβάνει μέρη πρόζας, αλλά και χορευτικά από βραβευμένους χορευτές της Academia del Tango.


Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από την πρόβα της ορχήστρας με τη Γλυκερία, η οποία προβάρισε έξι κομμάτια, ένα εκ των οποίων και το δικό της «Απογεύματα Άδεια», όπου θα τη συνοδεύει η Ζωή Τηγανούρια με το ακορντεόν της. Δείτε επίσης, την πρώτη ανάγνωση του «εισαγωγικού» κομματιού της παράστασης, σε κείμενο Μιχάλη Κουμπιού, από την Έλενα Βουδουράκη & το Γιάννη Χριστόπουλο. Στο ηχητικό η Γλυκερία μιλά για την παράσταση και την προσωπική της επαφή με το ταγκό.

H μουσική παράσταση Tango Greco πραγματοποιείται με τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου. Η ΑΚΟΣ στέλνει το μήνυμα: «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».

Φωτογραφίες | Video: Πάνος Παπαϊωάννου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!