Γεμάτη συναίσθημα & μνήμες η συναυλία-αφιέρωμα στο Γιώργο Παπασιδέρη!

(PHOTOS) Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, τιμώντας την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
συναυλία – αφιέρωμα στο Γιώργο Παπασιδέρη.

Τραγούδησαν και τίμησαν – ορισμένοι με αναφορές & σε προσωπικές αναμνήσεις από τη γνωριμία τους - τον αείμνηστο κορυφαίο συνθέτη -ερμηνευτή & στιχουργό, οι καλλιτέχνες: Χρόνης Αηδονίδης, Σοφία Κολλητήρη, Γιάννης Κωνσταντίνου, Σπύρος Μπερδελής, Γιασεμή Σαραγούδα, Νίκος Σαραγούδας, Χρυσόστομος Μητροπάνος, Νίκος Καρατάσος, Αρετή Κετιμέ, Παναγιώτης Λάλεζας και Γιώργος Μαγγίνας. Για την πολυετή προσφορά τους δε, στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, τιμήθηκαν από το Πνευματικό Κέντρο.

Τους ερμηνευτές συνόδευσαν: η Ορχήστρα «ΘΡΙΑ» (με τους Νίκο Φιλιππίδη & Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, το Νίκο Φιλιππίδη στο λαούτο, το Νίκο Καρατάσο στο τσίμπαλο, το Γιώργο Μαρινάκη στο βιολί, τους Κώστα Μερετάκη & Νίκο Θεοδωρίδη στα κρουστά, το Θωμά Κωσταντίνου στην κιθάρα, τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο στο κανονάκι και το Γιώργο Μπερδελή στο βιολί) & η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού  Κέντρου. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Θωμάς Κωνσταντίνου και την καλλιτεχνική ο  Χρυσόστομος Μητροπάνος.

Στο αφιέρωμα, διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Καλλιέρη «Ασπρόπυργος – Ένα μουσικό σταυροδρόμι», όπου γίνεται εκτενής αναφορά στο Γ. Παπασιδέρη και σε μνήμες από τις πολυάριθμες επισκέψεις του στην πόλη, σε πανηγύρια, γάμους κ.ά., αλλά και στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε, προς τιμήν του,  στον Ασπρόπυργο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 παρευρέθηκαν μέλη της οικογένειας του Γιώργου Παπασιδέρη, η σύζυγος του μονάκριβου υιού του, Αθηνά, και τα εγγόνια του Γιώργος και Δημήτρης. Μαζί τους, η βιογράφος του κα Μαρία Μπούτση, η οποία παραχώρησε ευγενικά, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό που προβλήθηκε στην εκδήλωση και πλούσια  βιογραφικά στοιχεία. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!