«Φως» στα τραγούδια που μας μάγεψαν!

(VIDEO & PHOTOS) Γλυκερία, Μανώλης Λιδάκης & Μανώλης Κονταρός ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στο «Φως».
«Φως» στα τραγούδια που μας μάγεψαν! Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Σαρρή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήμασταν εκεί την Κυριακή το απόγευμα. Η παράσταση «Τραγούδια που μας μάγεψαν», με τη Γλυκερία να συναντά πρώτη φορά επί σκηνής - σε σταθερή βάση - το Μανώλη Λιδάκη και τους δυο τους να υποδέχονται το Μανώλη Κονταρό, δικαίωσε τον τίτλο της και οι τρεις τους την επιλογή τους να συνεργαστούν, χαρίζοντάς μας ένα ρεσιτάλ ερμηνειών σε σπουδαία τραγούδια.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο σταθερός, τα τρία τελευταία χρόνια, συνεργάτης της Γλυκερίας, Βασίλης Προδρόμου, ένας ταλαντούχος, νέος ερμηνευτής με τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο, που ακολούθησε μια σειρά ορχηστρικών του Μίκη & του Μάνου από την πραγματικά σπουδαία μπάντα Γλυκερίας - Λιδάκη, ενώ παράλληλα σε οθόνες εκατέρωθεν της σκηνής προβάλλονταν φωτογραφίες των συνθετών, αλλά και της ορχήστρας, ως παρουσίασή της.

Σε μοναδική φόρμα, με πολύ καλή μεταξύ τους «χημεία», Γλυκερία & Μανώλης Λιδάκης εμφανίστηκαν και μαζί και χώρια, με τραγούδια από τα προσωπικά τους ρεπερτόρια, όπως «Το χαρμάνι» που θα κυκλοφορήσει με το νέο δίσκο του Λιδάκη σε λίγες μέρες, «Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ.», «Νιώσε με», «Με τα φτερά του έρωτα», «Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Σε μια σχεδία» κ.α., υπέροχα ντουέτα, όπως η «Βροχή» των Θ. Παπαδόπουλου & Γ. Λεκάκη, η οποία μάλιστα ηχογραφήθηκε και θα συμπεριληφθεί στον επερχόμενο δίσκο της Γλυκερίας, «Ούτε που ρώτησα», «Δε λες κουβέντα», «Το δίχτυ» κ.α. Ο Μανώλης Κονταρός ήρθε να συμπληρώσει το ντουέτο σε τραγούδια όπως «Μαλαματένια λόγια», «Γεια σου χαρά σου Βενετιά», «Τούτο το μήνα» και να μείνει στη συνέχεια μόνος, με τη δική του ορχήστρα, για να φέρει τον αέρα της Κρήτης στο «Φως», με ριζίτικα, παραδοσιακά, αλλά και μαντινάδες.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, όλοι οι καλλιτέχνες εναλλάχθηκαν επί σκηνής κατά τον ίδιο τρόπο, με πιο λαϊκά και πιο χορευτικά κομμάτια, δημιουργώντας ατμόσφαιρα γλεντιού & ταυτόχρονα ψυχαγωγίας, καθώς όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν ανήκουν σε κάποιους από τους σημαντικότερους & διαχρονικότερους δημιουργούς του ελληνικού πενταγράμμου. Για το γεγονός αυτό ευθύνεται ο Στέλιος Φωτιάδης, που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Το κέφι απογείωσε ο Μανώλης Κονταρός, ο οποίος έκλεισε και το πρόγραμμα με το δικό του, κρητικό τρόπο!

Με πολύ «φως και αγάπη», λοιπόν, όπως είπε η Γλυκερία, αλλά και πάθος και δυνατές ερμηνείες, η Γλυκερία, ο Μανώλης Λιδάκης και ο Μανώλης Κονταρός, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, αναλαμβάνουν να μας «μιλούν» με τα τραγούδια τους κι εμείς θα τους μιλάμε με το χειροκρότημα και την εκτίμησή μας. Σε περιπτώσεις σαν και τις δικές τους, άλλωστε, τα πολλά λόγια περιττεύουν.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Σαρρή

Info:


Φως
Βουτάδων 6, Γκάζι
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2103411306
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο Βράδυ & Κυριακή μεσημέρι στις 16.00

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!