Εστουδιαντίνα και Γιάννης Κότσιρας στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η Εστουδιαντίνα συνεχίζοντας τις εμφανίσεις της στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου παρουσίασε…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα με τον μοναδικό τρόπο που την έχει καταξιώσει και την έχει κάνει να ξεχωρίζει σαν ορχήστρα. Ο προσωπικός ήχος του κάθε σολίστα μουσικού, γίνεται κομμάτι της ομάδας και τότε αποκαλύπτεται μία ακουστική πανδαισία που πλημμυρίζει τον χώρο με σπάνια ηχοχρώματα που έρχονται από το παρελθόν, πατάνε στο παρόν και απευθύνονται στο μέλλον...

 

 

Την Ορχήστρα πλαισιώνουν σε όλες τις εμφανίσεις της σπουδαίοι και καταξιωμένοι τραγουδιστές, είτε που έχουν βρεθεί ξανά δίπλα της συμπράττοντας σε συναυλίες ή δισκογραφικές δουλειές, είτε που για πρώτη φόρα λαμβάνουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του Σμυρναίικου –με την ευρύτερη έννοια του όρου- τραγουδιού.

 

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ένας «νέος» φίλος της Ορχήστρας, ο Γιάννης Κότσιρας μοιράστηκε τη σκηνή με τους μουσικούς της Εστουδιαντίνας, ερμηνεύοντας μοναδικά, τραγούδια από τον δίσκο που ετοιμάζουν από κοινού και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Ο Κότσιρας έχει ανάλογο παρελθόν αφού με παραδοσιακά, σμυρναίικα και ρεμπέτικα πρωτοεμφανίστηκε στο λαϊκό πάλκο και τα στέκια.

 

Κυριολεκτικά επρόκειτο για μια μοναδική βραδιά με τραγούδια του Τούντα, του Παπάζογλου, του Σκαρβέλη, του Γιοβάν Τσαούς και άλλων μεγάλων μαστόρων.

 

Ο Κότσιρας αναγεννημένος, έλαμψε, έχοντας στο πλευρό του εννέα κορυφαίους σολίστες μουσικοί, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, την εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού και το νέο ερμηνευτή Θοδωρή Μέρμηγκα, ταξιδεύοντας το ακροατήριο σε έναν παλιό αλλά τόσο σύγχρονο κόσμο. Ακούσματα που συγκινούν και εικόνες που μιλούν σε όλες τις γενιές. Βιολί, κλαρίνο, λαούτο, σαντούρι, κοντραμπάσσο, κρουστά, είναι μόνο μερικά από τα όργανα που ακούστηκαν στην παράσταση αυτή, από κορυφαίους μουσικούς όπως οι Κυριάκος Γκουβέντας, Σταύρος Κουσκουρίδας, Δήμος Βουγιούκας, Νίκος Μέρμηγκας, Ανδρέας Παπάς, Αποστόλης Βαλαρούτσος, Γιάννης Πλαγιανάκος, Φίλιππος Ρέτσιος.

 

Τέλος για τις 17 Ιανουαρίου 2012, μαζί με την Ορχήστρα στη σκηνή του «Σταυρού», θα βρεθεί ο Γιάννης Χαρούλης.

 

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Ώρα προσέλευσης: 22.30 - Είσοδος: 12€ με ποτό
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

Φωτογραφίες: Γιώργος Ποντικάκης

 

 

 

 

 

 

 


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!