Ένας «Φανός Θυέλλης» στο λαϊκό τραγούδι

(VIDEO & PHOTOS) Ο Γρηγόρης Βασίλας & το συγκρότημα Πυρήνας παρουσίασαν το νέο τους δίσκο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για μια νέα, λαϊκή δισκογραφική δουλειά, τη δεύτερη του «Πυρήνα», με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού, της Σταυρούλας Μανωλοπούλου, της Χριστίνας Λάμπρου & του Νίκου Τατασόπουλου.

Ο «Φανός θυέλλης», όπως ονομάζεται η νέα δουλειά, παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 29 Μαΐου 2016, στο αίθριο του Polis Art Café. Για το δίσκο, το δημιουργό Γρηγόρη Βασίλα και τον Πυρήνα μίλησαν οι Γιώργος Τσάμπρας (ερευνητής, ραδιοφωνικός παραγωγός) & Δημήτρης Μανιάτης (ερευνητής, δημοσιογράφος), ενώ το συγκρότημα παρουσίασε ζωντανά όλα τα τραγούδια του δίσκου. Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τους συντελεστές, το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο σπουδαίος δεξιοτέχνης Κώστας Παπαδόπουλος, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, καθώς και άλλοι μουσικοί και τραγουδιστές, όπως Βαγγέλης Μαχαίρας, Χρήστος Βιδινιώτης, Ειρήνη Χαρίδου, Κώστας Τζιαγκούλας κ.α.

Ο «Φανός θυέλλης» αποτελείται από 10 κομμάτια, ορχηστρικά και τραγούδια, 8 εκ των οποίων πρωτότυπες συνθέσεις του Γρηγόρη Βασίλα και 2 διασκευές. Τους στίχους σε τρία από τα πρωτότυπα τραγούδια υπογράφει ο Κώστας Φασουλάς και σε δύο ο Γρηγόρης Βασίλας.

Ερμηνεύουν ο Παντελής Θαλασσινός, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και η Χριστίνα Λάμπρου. Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Νίκος Τατασόπουλος, συμμετέχει στο δίσκο παίζοντας μια ορχηστρική σύνθεση του Γρηγόρη Βασίλα, με τίτλο «Το χασάπικο του Νικόλα».

Ο Νίκος Τατασόπουλος μας δήλωσε σχετικά:


«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή όταν καλλιτέχνες τους οποίους σέβεσαι και θαυμάζεις, σε καλούν να ερμηνεύσεις ένα κομμάτι από το μουσικό τους έργο. Είναι εξίσου σημαντικό να βρίσκεσαι εκείνη την ιερή στιγμή της καταγραφής, ανάμεσα σε μουσικούς που εκπέμπουν θετική ενέργεια και αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Έτσι ένιωσα λοιπόν όταν ο φίλος μου, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης, συνθέτης και δάσκαλος Γρηγόρης Βασίλας με κάλεσε να δώσω τη δική μου ερμηνεία στο «Χασάπικο του Νικόλα». Τον ευχαριστώ πολύ, όπως και όλους τους συντελεστές και εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους...».

Τον Πυρήνα αποτελούν οι:


Γρηγόρης Βασίλας μπουζούκι, τραγούδι
Θοδωρής Στούγιος μπουζούκι, τραγούδι
Αλέξανδρος Καμπουράκης ακορντεόν
Γιάννης Ευαγγέλου κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Πλαγιαννάκος κοντραμπάσο
Φίλιππος Παχνιστής πιάνο
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος κλασική κιθάρα
και η εξαιρετική Σταυρούλα Μανωλοπούλου στο τραγούδι.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!