Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το «Ράδιο Θέατρο» - Ολόκληρη η συναυλία

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) Μια «ραδιοφωνική» συναυλία στην Καλαμαριά με τραγούδια και σπάνια ντοκουμέντα από τη μεγάλη διαδρομή του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Από τον Επιτάφιο στην Οδύσσεια»

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα «Ράδιο Θέατρο», διοργάνωσε στο Θέατρο «Σοφούλη» στην Καλαμαριά μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Από τον Επιτάφιο στην Οδύσσεια».

Το «Ράδιο Θέατρο» είναι μια παρέα, που αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς και ερμηνευτές της Θεσσαλονίκης, όπως η Αποστολία Γκούτη και ο Μανώλης Πασχαλίδης στο τραγούδι, ο Γιάννης Περδίκης στο πιάνο και τα φωνητικά και ο Σπύρος Μελισσανίδης στο ακορντεόν. Με τη συνδρομή του υπογράφοντα σε κείμενα και αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, επέλεξαν είκοσι τέσσερα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάστηκαν σε «ραδιοφωνική» μορφή, με τον υπογράφοντα σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού επί σκηνής.
20.Radiotheatro
Με αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr στις 27 Φεβρουαρίου 2020, αναφερθήκαμε στις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, που ξεκίνησε με χαιρετισμό που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσω του φίλου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Λογοθέτη.
02.Radiotheatro
Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν της Παυλίνας Χαρέλα, ενώ για τον ήχο και τα φώτα φρόντισε ο Ανδρέας Μπουζάνης. Σήμερα και μετά από την απαραίτητη τεχνική επεξεργασία έχουμε στη διάθεσή σας τη μαγνητοσκόπηση ολόκληρης της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε από τον Βαγγέλη Κουμούρη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!