Βρέθηκε η μεγαλύτερη και πιο δηλητηριώδης αράχνη στον κόσμο

Έχει μέγεθος 7,9 εκατοστά.
Caitlin Vine/Australian Reptile Park Caitlin Vine/Australian Reptile Park
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/01/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Πάρκο Ερπετών της Αυστραλίας βρήκε νέο σπίτι ο "Ηρακλής" το μεγαλύτερο αρσενικό δείγμα του πιο δηλητηριώδους αραχνοειδούς στον κόσμου. Αρκεί να αναφέρουμε ότι με τα δόντια του θα μπορούσε να τρυπήσει ένα ανθρώπινο νύχι.

Η θανατηφόρα αράχνη βρέθηκε στην Κεντρική Ακτή περίπου 50 μίλια βόρεια του Σίδνεϊ και μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του πάρκου ερπετών. Οι ειδικοί όταν παρέλαβαν την αράχνη, συνειδητοποίησαν ότι ήταν το μεγαλύτερο αρσενικό δείγμα που έχει βρεθεί ποτέ στην Αυστραλία. Η αράχνη έχει μέγεθος 7,9 εκατοστά ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ στο πάρκο, από το 2018, το αρσενικό "Κολοσσός". Οι αράχνες του Σίδνεϊ συνήθως, έχουν μήκος από ένα έως πέντε εκατοστά, ενώ βρίσκονται κυρίως σε δασώδεις περιοχές και προαστιακούς κήπους.

araxni2.jpg
Ο "Ηρακλής" θα συμβάλει στο πρόγραμμα που υλοποιεί το πάρκο κατά των δηλητηρίων. Οι αράχνες που αιχμαλωτίζονται υποβάλλονται σε "άρμεγμα" για την εξαγωγή δηλητηρίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή αντιδότου που σώζει ζωές.

"Είμαστε συνηθισμένοι να δωρίζονται αρκετά μεγάλες αράχνες στο πάρκο, ωστόσο το να λαμβάνουμε μια τόσο μεγάλη αρσενική αράχνη είναι σαν να κερδίζουμε το τζάκποτ", δήλωσε η φύλακας αραχνών στο πάρκο, Emma Teni. "Με την ύπαρξη ενός αρσενικού αυτού του μεγέθους στη συλλογή μας, η παραγωγή δηλητηρίου θα μπορούσε να είναι τεράστια και να αποδειχθεί απίστευτα πολύτιμη για το πρόγραμμα δηλητηρίων του πάρκου".

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!