Βίκι Κριπς: «Σκέτη καταστροφή» τα γυρίσματα με τον Ντάνιελ Ντέι Λούις

«Όλο αυτό το έβλεπα σαν τσίρκο»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ηθοποιός Βίκι Κριπς παραχωρώντας συνέντευξη στην Telegraph αναφέρθηκε στην «τραυματική εμπειρία» της στα γυρίσματα της ταινίας "Phantom Thread" -ελληνικός τίτλος: Αόρατη Κλωστή-, στο πλευρό του Ντάνιελ Ντέι Λούις.

Η ταινία μας γυρίζει πίσω στο Λονδίνο της δεκαετίας του '50 και περιγράφει την θυελώδη σχέση ανάμεσα στον «Ρέινολντς» έναν τελειομανή μόδιστρο της υψηλής κοινωνίας και την «Άλμα», την τελευταία από μια σειρά «αναλώσιμων» μοντέλων-ερωμένων που καλούνταν να παίξουν προσωρινά τον ρόλο της «μούσας», για να απομακρυνθούν έπειτα κακήν κακώς από τη ζωή του.

Ως προς την «συνύπαρξή» της με τον Ντάνιελ Ντέι Λούις η Βίκι Κριπς δήλωσε στην εφημερίδα: 

«Δεν βλέπω ποτέ τις ταινίες των ανθρώπων με τους οποίους πρόκειται να συνεργαστώ, δεν τους γκουγκλάρω. Γι' αυτό λοιπόν δεν ήξερα και πολλά για το method acting - εννοώντας τον Ντάλιεν Ντέι Λούις».
MV5BMWJkNzBkM2UtYWFlMC00NmEwLTgxOGUtMjVmMzYyZjgyMmEzXkEyXkFqcGdeQXVyMjM4NTM5NDY. V1
Όλο αυτό το έβλεπα σαν τσίρκο

Η Κριπς βρέθηκε προς εκπλήξεως όταν συνειδητοποίησε πως ο ηθοποιός περίμενε από το καστ και το συνεργείο γυρισμάτων να του απευθύνεται σαν τον χαρακτήρα που υποδυόταν. 

Παράλληλα τόνισε πως έβρισκε παράλογη την ευλαβική στάση απέναντι στον ηθοποιό και τις απαιτήσεις του από τους συμμετέχοντες στα γυρίσματα.

Ενώ σχολίασε ειρωνικά την στάση όσων αντιμετώπιζαν τον Ντάνιελ Ντέι Λούις σαν κάτι ιερό.

«Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Όλοι πάμε τουαλέτα. Όλο αυτό το έβλεπα σαν τσίρκο. Απλώς δεν φοβόμουν», λέει χαρακτηριστικά.

Αρχικά η ηθοποιός προσπάθησε να συμβιβαστεί με το method acting: «Μετά όμως από τη μισή ταινία, το είχα βαρεθεί. Σκεφτόμουν, «εντάξει, το κατάλαβα. Είναι ένα παιχνίδι. Το έπαιξα. Μπορούμε όμως τώρα να μιλάμε κανονικά, σας παρακαλώ;».

Μάλιστα η Κριπς σε ερώτηση για το για το αν θα μπορούσε μια γυναίκα σταρ να απαιτεί τέτοια «βασιλική μεταχείριση», απάντησε κατηγορηματικά όχι.

Η ηθοποιός αμβλύνοντας τις αντιθέσεις, αναφέρθηκε στην σκηνή που η «Άλμπα» παραπονιέται:

«Στη σκηνή που η Άλμα παραπονιέται λέγοντας "εσύ και οι άνθρωποί σου και τα τείχη σου και οι κανόνες σου...» στην πραγματικότητα είμαι εγώ που μιλάω σε έναν διάσημο ηθοποιό και τον ρωτάω "χρειάζεσαι πραγματικά όλοι γύρω σου να φέρονται τόσο παράξενα και να μιλούν ψιθυριστά;" Αποφάσισα ότι δεν θα τον κοιτούσα με διαφορετικό τρόπο επειδή ήταν ο Ντάνιελ Ντέι Λούις. Εκείνος αντέδρασε στα συναισθήματά μου και τα χρησιμοποίησε με ωραίο τρόπο. Αυτός ο "χορός" έγινε η ταινία και στο τέλος ήταν κάτι υπέροχο».

Τέλος η Κριπς αναφέρθηκε και στις αυστηρές οδηγίες που της είχαν δοθεί κατά την περίοδο προώθηση της ταινίας. Πιο συγκεκριμένα, της είχαν απαγορεύσει σε συνεντεύξεις της να εκφράζει τη δική της γνώμη για την πλοκή ή να περιγράφει την εμπειρία της στα γυρίσματα. Κάτι που ενέτεινε τη συνολική αρνητική εμπειρία της.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!