Βασίλισσα Ελισάβετ: Λαϊκό προσκύνημα στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στον ναό
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου, άρχισε το βράδυ της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στον ναό του Αγίου Αιγιδίου και να τιμήσουν τη βασίλισσα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 96 ετών

Το κλειστό φέρετρο, σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο, θα παραμείνει για 24 ώρες στο Εδιμβούργο και αύριο το βράδυ θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Από το βράδυ της Τετάρτης, θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ. Η κηδεία της βασίλισσας είναι προγραμματισμένη για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ έχει κατασκευαστεί από αγγλική βελανιδιά, έχει επένδυση από μόλυβδο και ήταν έτοιμο εδώ και 30 χρόνια, όπως ανέφερε ο Άντριου Λέβερτον που διευθύνει το γραφείο τελετών στο Camden του βόρειου Λονδίνου και από το 1991 έχει αναλάβει τις βασιλικές κηδείες.

Σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση, είναι επενδυμένο με μόλυβδο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του σώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!