Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Θα υπάρξει κάποιου είδους πυρηνική καταστροφή ή καταστροφικό κλιματικό γεγονός
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το περίφημο Ρολόι της Αποκάλυψης αναμένεται να δείξει μεσάνυχτα το 2024, γεγονός που σημαίνει το τέλος της ανθρωπότητας, με βάση τον συμβολισμό του.

«Όταν το ρολόι είναι μεσάνυχτα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποιου είδους πυρηνική καταστροφή ή καταστροφικό κλιματικό γεγονός που θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Ποτέ δεν θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Bulletin of Atomic Scientists, Rachel Bronson.

Σύμφωνα με το unilad.com, το Bulletin of Atomic Scientists, γνωστό ως Ρολόι της Αποκάλυψης, ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο σχέδιο Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Κάθε χρόνο οι ειδικοί αυτοί «κινούν» τους δείκτες του ρολογιού, εξετάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.

Από το 1947 έχει αναλάβει αυτό το «συμβολικό» έργο και μετρά πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταστροφή.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1992, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1953, το 2018 και το 2019 είχαν φτάσει στα 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Εντούτοις, το 2023 έφτασε να δείχνει 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα και πλέον οι επιστήμονες κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στο Ισραήλ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!