Συνελήφθη & καταδικάστηκε Ισραηλινός υποκλοπέας της Madonna!

Ισραηλινός καταδικάστηκε σε φυλάκιση για παραβίαση λογαριασμών e-mail της Madonna και συνεργατών της & υποκλοπή ανέκδοτης μουσικής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/07/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες από το nme.com, ο Adi Lederman, ένας 39χρονος επίδοξος τραγουδιστής, συνελήφθη τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι υπέκλεψε και πούλησε ανέκδοτα τραγούδια από το δίσκο «Rebel Heart» της Madonna. Κατόπιν ομολογίας, Ισραηλινό δικαστήριο τον καταδίκασε σε 14 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο περίπου 2,600 λιρών Αγγλίας.

Καταδικάζοντας τον Lederman, ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στο Ισραηλινό X Factor, το δικαστήριο εξήγησε πως θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν παρόμοιες παραβατικές ενέργειες.

Το Reuters αναφέρει πως αν και το δικαστήριο αναγνώρισε τη Madonna ως ένα από τα θύματα hacking του Lederman, δεν κατέστησε σαφές πως αυτός ήταν ο ένοχος της διαρροής των demo, που θα περιλαμβάνονταν στο άλμπουμ «Rebel Heart» τον περασμένο Δεκέμβρη. Η διαρροή, που η Madonna χαρακτήρισε ως «καλλιτεχνικό βιασμό» και «μορφή τρομοκρατίας», οδήγησε στην εσπευσμένη κυκλοφορία έξι κομματιών στο iTunes, λίγες μέρες αργότερα. Το πλήρες άλμπουμ κυκλοφόρησε τελικά το Μάρτη.

Η σύλληψη του Lederman τον Ιανουάριο έγινε κατόπιν έρευνας διάρκειας ενός μήνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος του Ισραήλ σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία ερευνών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!