Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σε διάσημο φιλανθρωπικό δείπνο

Μέγα σκανδαλο στη Βρετανία με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο φιλανθρωπικό δείπνο των 300 μελών -όλοι άνδρες- του Presidents Club.
Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις έχουν παντού την τιμητική τους.

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Dorchester του κεντρικού Λονδίνου δόθηκε φιλανθρωπικό δείπνο με καλεσμένους μόνο άνδρες, περίπου 300 από τα μέλη του Presidents Club. Οι διευθυντές της λέσχης είχαν αναθέσει σε πρακτορείο να βρει περίπου 130 νεαρές εμφανίσιμες γυναίκες για να σερβίρουν και να κρατούν συντροφιά στους προσκεκλημένους.
Μεταξύ αυτών των γυναικών ήταν και δύο νεαρές δημοσιογράφοι των Financial Times που αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ τους ότι με κάθε ευκαιρία οι προσκεκλημένοι στο δείπνο παρενοχλούσαν τις οικοδέσποινές τους.

Συγεκριμένα πολλοί από τους παρισταμένους άνδρες άγγιζαν τις γυναίκες με τρόπο ανάρμοστο και επιθετικό σε όλο τους το σώμα, ακόμα και κάτω από τα φορέματά τους, κάποιοι έκαναν ανήθικες προτάσεις λέγοντας ότι είχαν κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ενώ ένας άνδρας αποκάλυψε σε μία από τις δημοσιογράφους τα γεννητικά του όργανα στο πάρτι που ακολούθησε το δείπνο σε άλλη αίθουσα του ίδιου ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Financial Times η υπεύθυνη του πρακτορείου που προσέλαβε τις 130 γυναίκες τις είχε προϊδεάσει για τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο δείπνο, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ανάμεσά τους γνωστοί επιχειρηματίες, τραπεζίτες καθώς και ένας βουλευτή των Συντηρητικών.

Παρά το γεγονός ότι στον κατάλογο του δείπνου τονιζόταν ότι δεν πρέπει να υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση του προσωπικού, την ίδια ώρα υπάλληλοι του πρακτορείου προέτρεπαν τις λιγότερο ζωηρές γυναίκες να δείχνουν πιο χαρούμενες με την παρέα των μελών του Presidents Club

Στη δημοπρασία που έγινε με σκοπό τη συλλογή χρημάτων, μεταξύ των διεκδικούμενων βραβείων ήταν εκτός από πολυτελή αυτοκίνητα ένα δείπνο με τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ένα απογευματινό τσάι με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, μία εγχείρηση πλαστικής στήθους για τη σύντροφο του νικητή και μία βραδιά σε γνωστό στριπ κλαμπ του Λονδίνου.

Αν και η λέσχη έχει συγκεντρώσει εδώ και τρεις δεκαετίες πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικές δωρεές μέσα από τα ετήσια δείπνα, μετά τις αποκαλύψεις για τον σεξιστικό χαρακτήρα της βραδιάς διάφοροι χορηγοί και υποστηρικτές προέβησαν σε δηλώσεις αποκήρυξής τους από το Presidents Club.

Μάλιστα το νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει όλες τις δωρεές που έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια από την εν λόγω φιλανθρωπική λέσχη με την οποία δεν θέλει πλέον να έχει καμία σχέση, όπως δήλωσε σοκαρισμένος, ο εκπρόσωπός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates